En græsk farsroulade må være virkelig lækker. For når først Elisabeth giver en ret 5 point ud af 5, så ved vi, at vi har ramt noget, der virkelig smager. Vi siger ikke hun er kræsen… hun er bare karrig med pointene. 🙂
Personer
Minutter
Servér evt. med sovsen fra farserede grøntsager smagt til med lidt tabasco, spidskommen eller andre ønskede krydderier til.
Ingredienser
- ½ dl ris (eller en rest (ca. 150 g) kogte ris
- 800 g mager kalve- og flæskefars
- 1 æg
- 1 bundt persille
- 200 g fedtfattig salattern
- 6 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1200 g kartofler
- 750 g bønner
Sådan tilberedes græsk farsroulade
- Kog risene som angivet på posen, og lad dem afkøle.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl og hak persillen fint.
- Pil hvidløg, og pres dem.
- Bland salattern og hvidløg.
- Rør farsen med æg og de kogte, afkølede ris.
- Krydr med salt og peber.
- Bred farsen ud i et 2 cm tykt lag på et stykke husholdningsfilm.
- Drys persille på.
- Læg feta og hvidløg i en stribe midt på farsen.
- Rul farsen sammen som en roulade ved hjælp af filmen.
- Luk enderne.
- Drys med peber.
- Bag farsbrødet i ovnen ca. 1 time.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1925/458 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 424/101
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Græsk farsroulade
Forfatter
Beate Grandal
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on