Suppe er godt og ikke nødvendigvis svært at lave eller langsommeligt at tilberede. Med denne suppe med nudler kan også grøntsagsresterne blive brugt.
Det er faktisk en rigtig dejlig hverdagssuppe, denne suppe med nudler, som også kan bruges som et hurtigt mellemmåltid eller til frokost – og så er den helt uden kød, så vegetarer og veganere også kan være med. Brug grøntssagsbouillon – gerne hjemmelavet – så bliver den ikke mere kødfri.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1610/383 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 76 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 302/72
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 1 l hønse-/grøntsagsbouillon
- 2 gulerødder
- 4 kartofler
- 1 porre
- 150 g knoldselleri
- 80 g frisk grønkål
- 100 g fuldkornspasta
Tilbehør:
- 4 rugboller eller andet groft brød
Sådan tilberedes grøntsagssuppe med fuldkornsnudler:
- Skræl og ordn grøntsagerne og skær dem små terninger – på nær grønkålen, som hakkes fint.
- Kog nudlerne møre i letsaltet vand.
- Varm bouillonen op i en gryde.
- Tilsæt grøntsagerne, og lade det hele koge i 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt de kogte nudler.
- Servér brød til den lækre grøntsagssuppe med fuldkornsnudler – evt. lunet.
Husk, at rester – top og skræl af gulerødder, skræl af kartofler, top af porrer og de yderste grove blade osv. kan bruges til hjemmelavet bouillon. Det eneste du skal sørge for, er, at der ikke er nogen jord overhovedet eller andre urenheder. Kog i lidt vand, og lad det koge så længe, du har tid til – gerne hele dagen. Jo længere tid du koger på grøntsagerne, jo kraftigere bliver bouillonen. Si “suppen”, når den er kogt færdig, og hæld den på isterningerposer eller i isterningforme, så har du altid en hjemmelavet bouillonterning til saucen, suppen, eller hvor du nu skulle have brug for det.
Dommen: