Denne grøntsagsgryde er fyldig og velsmagende. Champignonerne – det er dem, der ved første øjekast kunne ligne kødboller på billedet – bliver som en eksplosion af smag, når de har fået lov til at suge saft og kraft til sig fra alle de andre ingredienser – i særdeleshed kokosmælken. Konsistensen er sådan lidt en mellemting mellem suppe og en gryderet.
Personer
Minutter
Gryntsagsgryden er kogt i en slow cooker, men du kan også tilberede den i ovnen i en gryde, der kan tåle det. Varm ovnen op til omkring 70-75° C, det passer nogenlunde med temperaturen i en slow cooker på lav effekt.
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 225 g champignoner
- 1½ rød chilipeber
- 1 spsk. revet ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- ½ rød peberfrugt
- 1 sød kartoffel – godt og vel et par hundrede gram
- 1 spsk. olivenolie
- Revet skal af ½ citron
- 1 tsk. sukker
- 1 dåse kokosmælk light
Tilbehør
- Lidt friskhakket koriander
- 2-4 skiver ciabattaflute eller 2 ciabattaboller
- 2 spsk. skyr
Sådan tilberedes grøntsagsgryde med kokosmælk
- Hæld kikærterne i en sigte, og lad dem dryppe af.
- Rengør champignoner, og skær kun eventuelt meget store champignoner over i halve.
- Skyl chilipebrene, fjern stilk, frøstok og kerner, og skær chilien i fine strimler.
- Fjern skallen på hvidløgsfeddene, og hak feddene fint.
- Pil rødløget, og skær det i små både (ottendedele).
- Skær peberfrugten i grove tern.
- Skræl den søde kartoffel, og skær også den i grove tern.
- Varm olien op på en varm, dyb pande – eller i gryden til slow cookeren, hvis den er velegnet til det.
- Svits chili, revet ingefær, hvidløg og løg et par minutter.
- Tilsæt peberfrugt, sød kartoffel og de drænede kikærter, og lad det svitse med yderligere et par minutter.
- Tilsæt revet citronskal og sukker, og rør rundt.
- Hæld hele herligheden i slow cookkeren sammen med kokosmælk.
- Læg låg på, og tænd slow cookeren på lav effekt.
- Lad retten simre 4-5 timer.
- Tag låget af, og lad retten simre videre i yderligere 15 minutter, så noget af væden forsvinder.
- Servér i dybe tallerkener med hakket koriander, evt. skyr samt brød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 5 timer og 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2884/687 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 389/93
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Grøntsagsgryde med kokosmælk
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on