Grillet polenta er nok ikke det, der spises mest af i Danmark, men det er fint tilbehør til disse grillpølser.
Personer
Minutter
Det er ikke sikkert, at det lige er til at få fat i denne slags grillpølser, så vælg en anden mager slags.
Ingredienser
- 200 g polenta
- 2 spsk. Becel let
- 30 g revet cheddarost
- 2 tsk. olivenolie
- 5 grillpølser med mild chili (8-10 % fedt)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dl rødvin
- 1 ds. flåede tomater
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 blomkål
Sådan tilberedes grillpølser med grillet polenta og tomatsauce
- Kog polentaen i vand efter anvisningen på pakken i en gryde.
- Rør margarine og ost i.
- Fordel polentaen på en tallerken, glat den ensartet ud, og lad den afkøle ved stuetemperatur.
- Opvarm olien – gem lidt til at pensle grillpanden med senere – i en stegepande ved middelhøj varme.
- Steg grillpølserne, og tag dem derefter af panden.
- Halver løget, og skær det i skiver, og hak hvidløgene.
- Steg løgskiverne, indtil de er bløde.
- Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere.
- Hæld rødvinen i, og kog i 5 minutter, eller indtil væsken er kogt ind.
- Kom tomaterne i, og når saucen begynder at tykne, tilsættes pølserne igen.
- Rør hyppigt.
- Smag til med salt og peber.
- Kog blomkålen i letsaltet vand, indtil den er næsten mør. Der skal stadig være bid i den.
- Opvarm en grillpande penslet med olie.
- Skær polentaen i trekanter, krydr med salt og peber, og steg dem i 3 minutter på hver side.
- Servér tomatsaucen og den grillede polenta til de varme grillpølser.
Retten kan selvfølgelig også tilberedes på grillen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1626/387 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 464/110
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Grillpølser med grillet polenta og tomatsauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on