Grillkylling med pommes frites og tomatsalat kan spises hele året. Også en lun sommeraften, hvor der er gang i grillen.
Personer
Minutter
Tomatsalaten er velegnet som tilbehør til stort set det meste stegemad. Eller som ”surt” til frokosten – oven på pate eller en flad pålægsmad – skinke, hamburgerryg eller lignende.
Ingredienser
- 4 kyllingefileter
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. paprika
- 1 rødløg
- 1 agurk
- 8 tomater
- 8 sorte oliven
- Saften fra 1 lime
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 750 g frosne pommes frites, maks. 4 %
Sådan tilberedes grillkylling med pommes frites og tomatsalat
- Bland olie, soyasauce, æblecidereddike og paprika.
- Læg kyllingen i marinaden, og lad det trække i ½ time.
- Tilbered pommes fritene, som det fremgår på posen.
- Skyl tomater og agurk, og skær tomaterne i skiver og agurken i tern.
- Pil løget, og skær det i ringe.
- Snit oliven fint, og anret det hele på et fad.
- Pres lime ud over, og drys med salt og peber.
- Steg kyllingefileterne på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter inkl. trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2315/551 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 402/96
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Grillkylling med pommes frites og tomatsalat
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
hmm.. god opskrift på marinade, men jeg kan ikke forså at man vælger købe fritter når hjemme lavede heldige kartofler er sundere.. (kartoffelbåde med krydderier.)
Men fin ide.. med min rettelse er det da noget jeg skal spise i aften!
Inge
Hej Inge
Tak, for dit input, og du har da helt ret i, at man sagtens kan spise hjemmelavede kartoffelbåde til. Vi har også opskrifter på sådanne forskellige steder på siden (bl.a. vores Fiskefileter med grovfrites), men vi vil jo gerne vise, at man ikke behøver “savne” noget, bare fordi man gerne vil spise fedtfattigt 🙂
Håber i øvrigt, at maden smagte.
Beate