Grillkylling med pommes frites og tomatsalat kan spises hele året. Også en lun sommeraften, hvor der er gang i grillen.

Personer

Minutter

 Tomatsalaten er velegnet som tilbehør til stort set det meste stegemad. Eller som ”surt” til frokosten – oven på pate eller en flad pålægsmad – skinke, hamburgerryg eller lignende.

Ingredienser

  • 4 kyllingefileter
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. paprika
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 8 tomater
  • 8 sorte oliven
  • Saften fra 1 lime
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 750 g frosne pommes frites, maks. 4 %

Sådan tilberedes grillkylling med pommes frites og tomatsalat

  1. Bland olie, soyasauce, æblecidereddike og paprika.
  2. Læg kyllingen i marinaden, og lad det trække i ½ time.
  3. Tilbered pommes fritene, som det fremgår på posen.
  4. Skyl tomater og agurk, og skær tomaterne i skiver og agurken i tern.
  5. Pil løget, og skær det i ringe.
  6. Snit oliven fint, og anret det hele på et fad.
  7. Pres lime ud over, og drys med salt og peber.
  8. Steg kyllingefileterne på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2315/551
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    402/96
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med pommes frites

Rødspætte med svampefrikassé og hjemmegjorte pommes frites

Rødspætte med svampefrikassé og hjemmegjorte pommes frites

Bøf bearnaise med pommes frites

Bøf bearnaise med pommes frites

Kong Fiddes livret

Kong Fiddes livret

Cheeseburger med grove fritter

Cheeseburger med grove fritter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Grillkylling med pommes frites og tomatsalat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)