I en grillet suppe er det selvfølgelig ikke selve suppen, der bliver grillet, men naturligvis kun grøntsagerne. Grill dem evt. dagen før, hvis grillen alligevel er tændt, for grøntsagerne skal ikke grilles så længe, og grøntsager og suppe skal køles af.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter + min. 8 timers afkøling
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1190/283 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 68 %
Næringsindhold pr. 100 g: - KJ/Kcal: 272/65
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 4 store blommetomater
- 3 røde peberfrugter
- 1 stort løg
- 1 spsk. olivenolie
- 4 dl tomatjuice
- 4 spsk. hakkede, friske basilikumblade
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1/4 tsk. tabasco
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 miniflutes
- 4 spsk. fromage frais
- 1/3 agurk
Sådan tilberedes grillet suppe:
- Tænd op i grillen.
- Skyl tomaterne, og skær dem over på langs, og fjern blomsten.
- Skær peberfrugterne i brede strimler på langs, rens og skyl dem. Tag ½ peberfrugt fra til garnering.
- Skær løgene i 1 cm brede skiver. Gem 1 skive løg til garnering.
- Grill tomater og peberfrugter 5-8 minutter ved middel, direkte varme, til skindet bobler op, og frugtkødet er mørt. Vend dem et par gange.
- Grill løgene over middel, direkte varme i 10-12 minutter, til de er brune og sprøde. Vend dem en gang eller to.
- Tag grøntsagerne af grillen, og lad dem køle af.
- Fjern evt. forkullede dele.
- Skær grøntsagerne i mindre stykker, og blend dem sammen med tomatjuicen.
- Stil det køligt i mindst 8 timer – gerne natten over.
- Rør hakket basilikum i, og smag til med eddike, tabasco, salt og peber.
- Skær agurk og det resterende løg og peberfrugt i tern.
- Anret grillet suppe i portionsskåle med grøntsagerne og en skefuld fromage frais.
- Servér med et flute.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: