Grillet majs er dejligt nemt tilbehør, som smager fremragende. De kan også skæres af kolberne og kommes i en salat som her til en grillet majs-salat med kikærter og feta.

Personer

Minutter

Majskolberne kan også tilberedes i ovnen, hvis vejret ikke tillader, at grillen kommer ud. Vi vil ikke anbefale at bruge majskerner fra frost eller dåse og heller ikke kogte majs – så bliver det i hvert fald en anden salat.

Ingredienser

  • ¼ dl jomfruolivenolie
  • 1 spsk. lime- eller citronsaft
  • ½-1 fed hvidløg afhængig af størrelse
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. tabasco
  • 1 knsp. smoked paprika
  • 1 knsp. chilipulver
  • 2 majskolber
  • 1 ds. kikærter
  • 375 g blommetomater
  • 1 spsk. finthakket dild
  • 1 spsk. finhakket purløg
  • 50 g fetaost/salattern
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes grillet majs-salat med kikærter og feta

  1. Gør grillen klar til direkte varme på middeltemperatur – hvis ikke du bruger en elektrisk grill.
  2. Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
  3. Lad kikærterne dryppe godt af i en sigte.
  4. Pisk olie, lime- eller citronsaft, presset hvidløg, spidskommen, tabasco, paprika, chilipulver, salt og peber sammen til en dressing.
  5. Tag bladene af majskolberne, og pensl kolberne med lidt af dressingen.
  6. Tilsæt tomater, kikærter, dild og purløg til dressingen, og bland det hele godt.
  7. Lad det hele trække.
  8. Pensl grillristen med lidt neutral olie.
  9. Grill majskolberne i 10-15 minutter under låg – vend af og til – til de har brune pletter og er møre.
  10. Tag majskolberne af grillen, og lad dem køle lidt af.
  11. Skær majskernerne af kolberne, og vend kernerne i salaten.
  12. Skær fetaosten i tern, og vend den i lige inden servering.
  13. Grillet majssalat passer godt til røget fisk, grillet bør eller andre stegte eller grillede retter.

 

Opbevaring

Kan opbevares i køleskab i et par dage.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1585/377
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    770/184
    Protein: 8 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 23 g

Andre opskrifter med majs

Kulmulefilet med majsfrikassé

Kulmulefilet med majsfrikassé

Chili con carne

Chili con carne

Sprød rødfisk med søde majs og kartoffelsalat med rygeost

Sprød rødfisk med søde majs og kartoffelsalat med rygeost

Kylling på spyd med krydret sauce og majskolber

Kylling på spyd med krydret sauce og majskolber

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Grillet majs-salat med kikærter og feta
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)