Grillet majs er dejligt nemt tilbehør, som smager fremragende. De kan også skæres af kolberne og kommes i en salat som her til en grillet majs-salat med kikærter og feta.
Personer
Minutter
Majskolberne kan også tilberedes i ovnen, hvis vejret ikke tillader, at grillen kommer ud. Vi vil ikke anbefale at bruge majskerner fra frost eller dåse og heller ikke kogte majs – så bliver det i hvert fald en anden salat.
Ingredienser
- ¼ dl jomfruolivenolie
- 1 spsk. lime- eller citronsaft
- ½-1 fed hvidløg afhængig af størrelse
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- ¼ tsk. tabasco
- 1 knsp. smoked paprika
- 1 knsp. chilipulver
- 2 majskolber
- 1 ds. kikærter
- 375 g blommetomater
- 1 spsk. finthakket dild
- 1 spsk. finhakket purløg
- 50 g fetaost/salattern
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grillet majs-salat med kikærter og feta
- Gør grillen klar til direkte varme på middeltemperatur – hvis ikke du bruger en elektrisk grill.
- Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
- Lad kikærterne dryppe godt af i en sigte.
- Pisk olie, lime- eller citronsaft, presset hvidløg, spidskommen, tabasco, paprika, chilipulver, salt og peber sammen til en dressing.
- Tag bladene af majskolberne, og pensl kolberne med lidt af dressingen.
- Tilsæt tomater, kikærter, dild og purløg til dressingen, og bland det hele godt.
- Lad det hele trække.
- Pensl grillristen med lidt neutral olie.
- Grill majskolberne i 10-15 minutter under låg – vend af og til – til de har brune pletter og er møre.
- Tag majskolberne af grillen, og lad dem køle lidt af.
- Skær majskernerne af kolberne, og vend kernerne i salaten.
- Skær fetaosten i tern, og vend den i lige inden servering.
- Grillet majssalat passer godt til røget fisk, grillet bør eller andre stegte eller grillede retter.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1585/377 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 770/184
Protein: 8 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 23 g
Den salat kunne jeg godt se som tilbehør til en grillet bøf. Det er så sjældent, at jeg husker, at grillen også kan bruges til andet end kød.
Hej Emilie
Det tror jeg ikke du er alene om. Vi er mange, der tænker, at grill er lig med bøf og pølser, men vi glemmer fisk, fjerkræ, de store stege, og alt tilbehøret og desserten.
Jeg var lige forbi din hjemmeside. Inspirerende! Den vil jeg hermed anbefale vores læsere at kigge forbi.
//Beate