Mums. Dejligt vejr. Grillmad – nærmere bestemt grillet kulmule med lækkert tilbehør. Hygge med familien. Men skulle vejret ikke holde til det, kan retten laves på komfuret og i ovnen. Vejret skal jo ikke spolere familiehyggen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2256/537 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 43 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 371/88
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 600 g kulmule
- 1 kg nye, små kartofler
- 2 spsk. grøn pesto
- 4 store tomater
- 200 g blød gedeost
- Saft af 1 citron
- 2 fed hvidløg
- 1-2 spsk. finthakket citrontimian
- 2-4 løg (afhængig af størrelse) med top
- Lidt olie
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grillet kulmule med nye kartofler på spyd og fyldte tomater:
- Gør grillen klar, og gnid risten ind i olie.
- Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 10 minutter i letsaltet vand.
- Vend dem i pestoen, og sæt dem på spyd – husk hvis du bruger bambusspyd at lægge dem i vand i ca. 30 minutter, inden de skal i brug.
- Skær fisken i passende stykker, krydr med salt og peber, og læg dem i en fiskevender.
- Pres hvidløgene, og bland det med gedeosten, citronsaft, citrontimian, salt og peber.
- Halver tomaterne, og fjern kernerne.
- Fordel gedeostblandingen i hver af de halve tomater.
- Skær bunden af løgene.
- Grill alle delene.
- Løgene skal have 15-20 minutter – de er færdige, når de kan klemmes ud af skrællen igennem det hul, der er, hvor roden er skåret af – fisken skal have 7-8 minutter, det samme skal kartoflerne, og tomaterne skal have ca. 5 minutter – sæt dem evt. i en foliebakke.
- Sevér grillet kulmule med alt tilbehøret.
Dommen: