Så er der BURGERE!!! Og ja, det kan godt lade sig gøre at lave gode, grillede burgere med ketchup, løg, remoulade og agurkesalat fedtfattigt. Så tænd bare op i grillen, og kom i gang 🙂 Og så snupper vi også lige en gang grillspyd.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter – uden trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3721/886 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 458/109
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- ½ dl barbecue sauce (evt. hjemmelavet)
- 4 burgerboller
- 4 spsk. ketchup
- 2 spsk. sennep
- 4 spsk. let remoulade
- 2 løg
- 15 g margarine
- 1 agurk
- 2 dl sukker
- 2 dl eddike
- ½ icebergsalat
- 2 tomater
- ½ gul peberfrugt
- 500 g cherrytomater
- ½ aubergine
- 1 pk. kyllingepølser
- 4 skalotteløg
- 12 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grillede burgere og grillspyd :
- Bland en lage af eddike og sukker, og krydr med salt og peber, og rør jævnligt.
- Skyl agurken, og snit den i fine skiver på et rivejern.
- Lad agurkeskiverne trække med en håndfuld groft salt, til saften er trukket ud af dem (ca. 15 minutter).
- Skyl agurkeskiverne rene for salt, og pres dem tørre i et rent viskestykke.
- Kom agurkeskiverne op i eddikelagen, rør rundt, og lad agurkesalaten trække (min. 20-30 minutter).
- Hvis du bruger træspyd, så læg dem i vand i min. ½ time.
- Start grillen op.
- Del farsen i 4 lige store dele, og form dem som bøffer – så de passer til størrelsen på burgerbollerne.
- Pensl med barbecuesauce på begge sider, og krydr med salt og peber – eller et grillkrydderi (evt. hjemmelavet).
- Pil skalotteløgene, og skær dem i halve.
- Giv hvidløgsfeddene (med skal) og skalotteløgene et kort opkog, og lad dem dryppe af.
- Skyl tomater, salat, peberfrugt og aubergine.
- Skær auberginen i skiver, der deles i kvarte eller sjettedele afhængig af størrelse på auberginen.
- Skær peberfrugten i tern (2×2 cm).
- Skær de 2 tomater i skiver.
- Snit salaten.
- Skær kyllingepølserne i tredjedele.
- Fordel cherrytomater, skalotteløg, aubergine, peberfrugt, hvidløgsfed og kyllingepølser på spyddene.
- Grill bøf og spyd på direkte middelvarme i ca. 10 minutter.
- Pil løgene, og skær dem i ringe.
- Steg dem i margarinen, til de har fået en pæn, mørkebrun farve.
- Vend bøfferne, når halvdelen af tiden er gået.
- Vend spydene, efterhånden som de får farve.
- Læg burgerbollerne på ½ minut før, bøf og spyd er færdige.
- Smag agurkesalaten til med salt, peber, sukker og/eller eddike.
- Servér på fade og i skåle, og kreer hver især jeres burgere.
- Servér spyddene til.
Dommen: