Gratineret fisk med olivenpuré og soltørrede tomater smager lækkert og er sundt. Her får du en opskrift med gratineret fisk i fad.
Personer
Minutter
I stedet for kuller kan du bruge hellefisk, kulmule, lange, rødtunge, skærising, ising, sej, skrubbe eller torsk. Så mulighederne er mange.
Ingredienser
- 4 stilke frisk timian
- 100 g sorte oliven
- 100 g soltørrede tomater
- 4 æggeblommer
- 1 dl tør hvidvin
- 600 g kullerfilet royal
- 200 g sukkerærter
- Lidt flydende margarine
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Lidt dild til pynt
- 700 g kartofler
Sådan tilberedes gratineret fisk med olivenpuré og soltørrede tomater
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 180º C.
- Hak timianblade og oliven i minihakkeren til en fin puré.
- Skær tomater i brede strimler.
- Skil æggeblommerne fra hviden, og kom blommerne i en gryde sammen med hvidvin, og pisk dem skummende ved svag varme.
- Pisk, til saucen har en cremet konsistens.
Nu skal du gratinere fisk: - Skær fisken i passende stykker.
- Læg dem i et ovnfast fad smurt med lidt flydende margarine.
- Fordel saucen over fisken, og bag (gratinér) dem i ovnen i 5 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen, giv den evt. lidt grill til sidst, hvis den ikke får farve.
- Damp sukkerærterne i lidt vand tilsat lidt salt.
- Servér den gratinerede fisk med soltørrede tomater og olivenpuré oven på fisken.
- Servér sukkerærter og kogte kartofler til, og pynt med dild.
Gratinere betyder, at brune i ovnen ved kraftig overvarme – evt. grill. Som regel er retten overhældt med sauce, reven ost og/eller rasp. Dampe betyder at koge ved brug af meget lidt eller ingen vand, f.eks., således at grøntsagerne ikke ligger direkte i vand.
Brug æggehviderne en anden dag til marengs eller i en æggekage eller noget helt tredje.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1616/385 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 363/87
Protein: 7 g
Fedt: 0 g
Kulhydrat: 8 g