En rigtig vinterret. Dejlig mættende. Og så er der jo Mornaysauce – så er alt jo godt Smiley.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2383/567
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat:
     52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     475/113
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 400 g rødspættefileter
  • 600 g optøet, frossen hel spinat
  • 2 tsk. fintrevet citronskal
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 4 tsk. Becel let, flydende margarine
  • ½ liter Mornaysauce, den lette
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 300 g fuldkornsspaghetti

Sådan tilberedes gratinerede fiskefileter med spinat og spaghetti:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skyl citronen, og riv 2 tsk. citronskal.
  3. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  4. Pil løgene, og hak dem fint.
  5. Rens og skyl rødspættefileterne, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
  6. Pres spinaten fri for væde ved at hælde den i en sigte og presse på den med en grydeske.
  7. Tag lidt citronskal og rød peber fra til pynt. Bland resten af citronskallen, den røde peber, løg, og 1 tsk. salt sammen med spinaten.
  8. Pensl 4 ovnfaste portionsskåle med margarinen, og fordel spinatblandingen i dem.
  9. Rul rødspættefileterne.
  10. Pres fileterne lidt ned i spinatblandingen, og hæld Mornaysauce over.
  11. Drys fisken med citronskal, rød peber og ½ tsk. salt.
  12. Bank skålene mod køkkenbordet et par gange, så det sætter sig, og gratiner retten i ca. 20 minutter.
  13. Kog spaghettien efter anvisningen på posen.
  14. Servér de gratinerede rødspættefileter i skålene, og dertil friskkogt spaghetti.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!