En rigtig vinterret. Dejlig mættende. Og så er der jo Mornaysauce – så er alt jo godt .
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2383/567 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 52 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 475/113
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 400 g rødspættefileter
- 600 g optøet, frossen hel spinat
- 2 tsk. fintrevet citronskal
- 1 rød peberfrugt
- 2 løg
- 4 tsk. Becel let, flydende margarine
- ½ liter Mornaysauce, den lette
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g fuldkornsspaghetti
Sådan tilberedes gratinerede fiskefileter med spinat og spaghetti:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skyl citronen, og riv 2 tsk. citronskal.
- Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
- Pil løgene, og hak dem fint.
- Rens og skyl rødspættefileterne, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
- Pres spinaten fri for væde ved at hælde den i en sigte og presse på den med en grydeske.
- Tag lidt citronskal og rød peber fra til pynt. Bland resten af citronskallen, den røde peber, løg, og 1 tsk. salt sammen med spinaten.
- Pensl 4 ovnfaste portionsskåle med margarinen, og fordel spinatblandingen i dem.
- Rul rødspættefileterne.
- Pres fileterne lidt ned i spinatblandingen, og hæld Mornaysauce over.
- Drys fisken med citronskal, rød peber og ½ tsk. salt.
- Bank skålene mod køkkenbordet et par gange, så det sætter sig, og gratiner retten i ca. 20 minutter.
- Kog spaghettien efter anvisningen på posen.
- Servér de gratinerede rødspættefileter i skålene, og dertil friskkogt spaghetti.
Dommen: