I dette græskarbrød er det græskarkødet, i stedet for -kerner, som det så tit er, vi bruger. Det giver et dejligt svampet brød, der holder sig frisk længe.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • Ca. 600 g græskar
  • 25 g stege-/bagemargarine
  • 2½ dl + 1 spsk. vand
  • 2½ dl + 1 spsk. A38 naturel, 0,1 %
  • 50 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. groft salt
  • 150 g pizzamel
  • 700 g hvedemel

Sådan tilberedes græskarbrød

  1. Skær græskarret over, og fjern kernerne.
  2. Skær græskarret i store både, og skræl dem (ikke for tæt på skrællen).
  3. Riv græskarkødet groft – der skal være ca. 400 g.
  4. Smelt margarinen i en gryde og tilsæt 2½ dl vand.
  5. Hæld margarine og vand i en skål, og tilsæt 2½ dl A38.
  6. Rør gæren ud heri.
  7. Tilsæt græskarkød, sukker, salt, pizza- og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage).
  8. Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  9. Dæk skålen til, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  10. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
  11. Tilsæt evt. resten af melet – dejen skal være lind.
  12. Form dejen til et rundt brød, og stil det på en plade beklædt med bagepapir.
  13. Lad det efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  14. Tænd ovnen på 200° C.
  15. Rør den sidste spsk. vand og A38 sammen, og pensl græskarbrødet med blandingen.
  16. Bag brødet i ca. 40 minutter, til det lyder hult, når du banker på det.
  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 20 personer
  • Tilberedning: 2 timer og 30 minutter inkl. hævetid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    713/170
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt: 9 %
    Kulhydrat: 79 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    750/180
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 34 g

Andre opskrifter på madbrød

Det hurtige brød

Det hurtige brød

Grydebrød

Grydebrød

Verdens bedste brød med blomkålsris

Verdens bedste brød med blomkålsris

Spinatbrød

Spinatbrød

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Græskarbrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)