Gourmetsaltede koteletter smager skønt, fordi gourmetsaltningen fremmer kødets smag. Samtidig bliver kødet mere saftigt og mørt end ved normal tilberedning.
Personer
Minutter
For øjets skyld vælger jeg nok rødløg i stedet for zittauerløg. Det blev sådan lidt gråt i gråt med fennikel og zittauerløg. Og selvom rødløg er mere milde i smagen, så ville det ikke gøre noget.
Ingredienser
- 4 koteletter
- ½ tsk. fint salt
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. Becel let, flydende margarine
- Saft og skal af ½ citron
- 2 fennikler
- 2 løg (gerne rødløg)
- 1 dl hvidvin
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 1 kg kartofler
Sådan tilberedes gourmetsaltede koteletter med hvidvinsdampet fennikel:
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
- Læg koteletterne i et fad, og drys saltet jævnt på alle koteletterne på begge sider, og gnid det bagefter godt ind i kødet.
- Stil dem i køleskabet i 1 time.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Brun olie og margarine på en pande.
- Læg koteletterne på, og brun dem ved høj varme. Skru ned til middelvarme, og steg koteletterne færdige. Krydr med peber, mens de steger.
- Skær citronskallen i strimler, og pres citronen.
- Læg de færdigstegte koteletter på et fad.
- Kom citronskal og -saft på panden, kog hurtigt op, og hæld blandingen over koteletterne i fadet.
- Skær den grove top af fenniklerne, halver dem, og skær hver halvdel i tre både.
- Pil løg, og skær dem ud på samme måde som fenniklerne.
- Steg løg og fennikler på en tør pande, til de er halvbrune.
- Skru ned på lav varme, og steg til de er møre.
- Krydr med salt og peber, og hæld hvidvin over.
- Kog op, og server som tilbehør sammen med kartoflerne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1783/425 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 415/99
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Gourmetsaltede koteletter med hvidvinsdampet fennikel
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on