Gourmetsaltede koteletter smager skønt, fordi gourmetsaltningen fremmer kødets smag. Samtidig bliver kødet mere saftigt og mørt end ved normal tilberedning.

Personer

Minutter

For øjets skyld vælger jeg nok rødløg i stedet for zittauerløg. Det blev sådan lidt gråt i gråt med fennikel og zittauerløg. Og selvom rødløg er mere milde i smagen, så ville det ikke gøre noget.

Ingredienser

  • 4 koteletter
  • ½ tsk. fint salt
  • ½ spsk. olie
  • ½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • Saft og skal af ½ citron
  • 2 fennikler
  • 2 løg (gerne rødløg)
  • 1 dl hvidvin
  • Salt
  • Peber

TILBEHØR:

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes gourmetsaltede koteletter med hvidvinsdampet fennikel:

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  2. Læg koteletterne i et fad, og drys saltet jævnt på alle koteletterne på begge sider, og gnid det bagefter godt ind i kødet.
  3. Stil dem i køleskabet i 1 time.
  4. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  5. Brun olie og margarine på en pande.
  6. Læg koteletterne på, og brun dem ved høj varme. Skru ned til middelvarme, og steg koteletterne færdige. Krydr med peber, mens de steger.
  7. Skær citronskallen i strimler, og pres citronen.
  8. Læg de færdigstegte koteletter på et fad.
  9. Kom citronskal og -saft på panden, kog hurtigt op, og hæld blandingen over koteletterne i fadet.
  10. Skær den grove top af fenniklerne, halver dem, og skær hver halvdel i tre både.
  11. Pil løg, og skær dem ud på samme måde som fenniklerne.
  12. Steg løg og fennikler på en tør pande, til de er halvbrune.
  13. Skru ned på lav varme, og steg til de er møre.
  14. Krydr med salt og peber, og hæld hvidvin over.
  15. Kog op, og server som tilbehør sammen med kartoflerne.

Før du går i gang

Husk at salte koteletterne i god tid, så de kan nå at trække i en time i køleskabet – det der kaldes gourmetsaltning.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1783/425
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    415/99
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Råmarineret fennikel

Råmarineret fennikel

Isingfilet med fennikel og svampe

Isingfilet med fennikel og svampe

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Gourmetsaltede koteletter med hvidvinsdampet fennikel
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)