Så fuglene synger og loftet det gynger. Og sikke en duft af jul der breder sig i køkkenet. De smager bare lækkert. Slurp.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer + 1 døgn i køleskabet
  • Fryseegnet: Nej
  • Fedtenergiprocent: 30
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2234/532
  • Energifordeling:
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 67 %
    Protein: 17 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    817/195
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 27 g
    Protein: 7 g

Ingredienser:

  • 1½ dl svedskeblommesaft (alternativt druesaft)
  • ½ dl sojasauce
  • 900 g gnaveben eller revelsben
  • 1 spsk. frisk, revet ingefær
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. fishsauce
  • 125 g rødkål
  • 175 g kinakål

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes gnaveben marineret i blommesauce:

  1. Bland blommesaften med soja. Kom marinaden i en stor frysepose, og kom benene i. Slå en knude på posen, og gnid marinaden godt rundt, så alt kødet bliver dækket. Lad benene trække i 24 timer i køleskab.
  2. Varm ovnen op til 200° C.
  3. Læg benene på en rist med en bradepande under. Sæt den i ovnen i 15 minutter, skru ned til 140 grader, og lad benene få yderligere 45-60 minutter, eller til de er helt møre.
  4. Bland ingefær, limesaft, sukker og fishsauce i en skål, og rør til sukkeret er opløst.
  5. Snit rødkål og hvidkål fint.
  6. Vend kålen i marinaden, og lad det trække i ½ time.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Skær benene ud, og server dem med kål og kogte ris – og servietter, gerne fugtighedsservietter Smile

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Louise:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”