Så fuglene synger og loftet det gynger. Og sikke en duft af jul der breder sig i køkkenet. De smager bare lækkert. Slurp.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer + 1 døgn i køleskabet
- Fryseegnet: Nej
- Fedtenergiprocent: 30
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2234/532 - Energifordeling:
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 67 %
Protein: 17 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 817/195
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 27 g
Protein: 7 g
Ingredienser:
- 1½ dl svedskeblommesaft (alternativt druesaft)
- ½ dl sojasauce
- 900 g gnaveben eller revelsben
- 1 spsk. frisk, revet ingefær
- Saft af 1 lime
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. fishsauce
- 125 g rødkål
- 175 g kinakål
Tilbehør:
- 4 dl ris
Sådan tilberedes gnaveben marineret i blommesauce:
- Bland blommesaften med soja. Kom marinaden i en stor frysepose, og kom benene i. Slå en knude på posen, og gnid marinaden godt rundt, så alt kødet bliver dækket. Lad benene trække i 24 timer i køleskab.
- Varm ovnen op til 200° C.
- Læg benene på en rist med en bradepande under. Sæt den i ovnen i 15 minutter, skru ned til 140 grader, og lad benene få yderligere 45-60 minutter, eller til de er helt møre.
- Bland ingefær, limesaft, sukker og fishsauce i en skål, og rør til sukkeret er opløst.
- Snit rødkål og hvidkål fint.
- Vend kålen i marinaden, og lad det trække i ½ time.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær benene ud, og server dem med kål og kogte ris – og servietter, gerne fugtighedsservietter
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag