Så er der lækkert, hjemmebagt, hvidt brød til laksemaden, ostemaden eller bare et stykke med jordbærmarmelade.
I stedet for at lave franskbrød, kan dejen kan også formes til boller, som naturligvis ikke skal bages lige så længe, men omkring 12 minutter.
- Kategori: Brød/Boller
- Antal: 2 brød
- Tilberedning: 2 timer og 15 minutter – inkl. hævetid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 553/132 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 4 %
Kulhydrat: 84 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 921/219
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 46 g
ngredienser:
- 50 g gær
- 1 l lunkent vand
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 1600 g hvedemel
Sådan tilberedes franskbrød:
- Udrør gæren i vandet.
- Tilsæt sukker og salt.
- Rør melet i.
- Ælt dejen godt, og lad den hæve 1 time.
- Form dejen til to brød, og kom det ene i en 2-litersform evt. beklædt med bagepapir, og form det andet til et brød, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lade brødene hæve i yderligere 25 minutter.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Snit brødet i formen en gang på langs og det andet flere gange på tværs.
- Pensl det hævede franskbrød med lidt vand, og bag dem i ca. 35 minutter.
Prøv at udskifte ca. 1/6 af hvedemelet ud med sigtemel. Det giver et dejligt fast brød med en god smag.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Trackbacks/Pingbacks