Hvis der anvendes en mager flæskefars i stedet, sænkes fedtindholdet, men jeg synes så også, at smagen bliver ringere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2341/557 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 469/112
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 1 løg
- 500 g mager kalve- og flæskefars
- 1 pk. kalkunbacon – og nej, du kan ikke snyde og bruge bacon, så bliver retten for fed
- 1 spsk. soyasauce
- 3 spsk. ribsgele
- 1 spsk. solsikkeolie
- 2½ dl minimælk
- 1½ spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 400 g frosne ærter
Sådan tilberedes forloren hare med ribsgele:
- Varm ovnen op til 225° C.
- Pil løget, og hak det fint.
- Bland farsen med løg, salt og peber, og form det til et ”brød”, som dækkes med kalkunbaconskiverne.
- Læg brødet i et ildfast fad, og sæt det midt i ovnen i ca. 40 minutter.
- Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt. Læg låg på, og kog op. Lad kartoflerne koge møre. Lad ærterne koge med de sidste 5 minutter.
- Sæt sojasauce, 2 dl vand og ribsgelé over i en gryde og småsimre i ca. 10 min. Tilsæt herefter olie. Rør majsstivelsen ud i mælken, og jævn sovsen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere ribsgelé eller sojasauce.
Dommen:
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”