Farsgryde med gulerødder og selleri er en hurtigt lavet og velsmagende hverdagsret – dog tager det lidt tid at rive gulerødder og selleri, med mindre man gør det i en foodprocesser eller elektrisk slicer.

Personer

Minutter

Skal retten være lidt mere drøj, kan du servere pasta til din farsgryde.

Ingredienser

  • 400 g oksefars
  • ½ kg gulerødder
  • ½ kg knoldselleri
  • 2 løg
  • 1 laurbærblad
  • Lidt basilikum
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 oksebouillonterning
  • 6 dl vand
  • 1 spsk. majsstivelse udrørt i 1 dl vand
  • Spidskommen
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes farsgryde med gulerødder og selleri

  1. Svits kødet i en stegegryde uden tilsætning af fedtstof, til kødet skiller.
  2. Skær løgene i halve ringe, og tilsæt dem, og svits dem med i nogle minutter.
  3. Riv gulerødder og knoldselleri groft, og tilsæt dem sammen med krydderier, bouillonterning, vand og rødvinseddike.
  4. Lad retten simre ½ time.
  5. Jævn med majsstivelsen.
  6. Kog retten igennem, og lad den småkoge i ca. 5 minutter.
  7. Smag til med spidskommen, salt og peber og evt. mere rødvinseddike.
  8. Servér lunt naanbrød til den varme farsgryde.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1752/417
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    297/71
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med selleri

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Stegt kalvelever med selleri

Stegt kalvelever med selleri

Selleri-risotto

Selleri-risotto

Selleribøf med bønnesalat

Selleribøf med bønnesalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Farsgryde med gulerødder og selleri
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)