Farsgryde med gulerødder og selleri er en hurtigt lavet og velsmagende hverdagsret – dog tager det lidt tid at rive gulerødder og selleri, med mindre man gør det i en foodprocesser eller elektrisk slicer.
Personer
Minutter
Skal retten være lidt mere drøj, kan du servere pasta til din farsgryde.
Ingredienser
- 400 g oksefars
- ½ kg gulerødder
- ½ kg knoldselleri
- 2 løg
- 1 laurbærblad
- Lidt basilikum
- 2 spsk. rødvinseddike
- 1 oksebouillonterning
- 6 dl vand
- 1 spsk. majsstivelse udrørt i 1 dl vand
- Spidskommen
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 naanbrød
Sådan tilberedes farsgryde med gulerødder og selleri
- Svits kødet i en stegegryde uden tilsætning af fedtstof, til kødet skiller.
- Skær løgene i halve ringe, og tilsæt dem, og svits dem med i nogle minutter.
- Riv gulerødder og knoldselleri groft, og tilsæt dem sammen med krydderier, bouillonterning, vand og rødvinseddike.
- Lad retten simre ½ time.
- Jævn med majsstivelsen.
- Kog retten igennem, og lad den småkoge i ca. 5 minutter.
- Smag til med spidskommen, salt og peber og evt. mere rødvinseddike.
- Servér lunt naanbrød til den varme farsgryde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1752/417 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 297/71
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Farsgryde med gulerødder og selleri
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on