Farsfad med porrer og bacon er alt i et fad. Det er herligt. Det varer lidt, før der er mad, men retten passer sig selv det meste af tiden, og opvasken er minimal.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g mager oksefars
  • 800 g kartofler
  • 4 porrer
  • 1 ds. flåede tomater
  • 8 fed hvidløg
  • 1 pk. kalkunbacon
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes farsfad med porrer og bacon

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Skyl porrerne, fjerne de yderste blade, skær toppen af, og skær porren i tykke skiver.
  4. Pil hvidløg, og hak dem groft.
  5. Bland kartofler, porrer og hvidløg i et ildfast fad.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Bred farsen ud over.
  8. Hæld de flåede tomater og vand over.
  9. Klip baconen i strimler, og fordel dem på toppen.
  10. Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i 40 minutter.
  11. Fjern stanniolen, og lad retten stege videre i ovnen i ca. 15 minutter (kartoflerne skal være møre).
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1749/416
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    294/70
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med porrer og bacon

Baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce

Baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce

Kartoffelsuppe med porrer

Kartoffelsuppe med porrer

Pasta med bacon og røget klosterost

Pasta med bacon og røget klosterost

Mørksej med brødkrummer på toppen og tomatsauce i bunden

Mørksej med brødkrummer på toppen og tomatsauce i bunden

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Farsfad med porrer og bacon
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)