Jeg elsker porrer, og jeg elsker farsretter – så farserede porrer er lige noget for mig. Her får du opskriften på farserede porrer med rosenkålssalat.
Personer
Minutter
Vi har farseret porrer før – i et fad – denne gang har vi valgt at pakke hvert stykke porre ind for sig. Smagen er ikke så meget anderledes – stadig lækker. Hertil har vi lavet en rigtig lækker, frisk salat af rå gulerødder og rosenkål.
Ingredienser
- 500 g mager flæskefars
- 1 æg
- 2 spsk. mel
- 1-1½ dl minimælk
- 3 porrer
- 2 dl rasp
- 500 g frisk rosenkål
- 2 gulerødder
- 2 spsk. sennep
- 2 spsk. æblecidereddike
- 3 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes farserede porrer med rosenkålssalat:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Bland fars med 1 tsk. salt.
- Tilsæt ægget, og rør godt
- Tilsæt mel, og krydr med peber.
- Tilsæt til sidste mælken lidt efter lidt, til farsen er blød uden at være for løs.
- Lad farsen hvile, og rens porrerne.
- Skær dem ud i 10 stykker, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, men stadig har lidt bid. Prik i dem med en spids kniv, hvis de slipper kniven af sig selv, så er de færdige.
- Lad dem dryppe godt af – læg dem evt. på et rent viskestykke.
- Drys rasp lidt rasp på et stykke bagepapir.
- Del farsen i 10 portioner, og bred en portion af farsen ud på raspen i et jævnt lag, og læg et stykke porre på midten.
- Rul farsen om porren ved at folde papiret med farsen op omkring den. Tryk farsen lidt sammen i enderne og i samlingen, så porren skjules helt.
- Vend de farserede porrer i rasp.
- Læg de farserede porrer på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen, til farsen er gennemstegt – ca. 20 minutter.
- Pil de yderste, grove blade af rosenkålene, og kassér bladene.
- Fortsæt med at pille bladene af rosenkålene, og læg dem i en skål. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med en skrællekniv.
- Pisk sennep, eddike og olie sammen og vend rosenkål og gulerod grundigt i dressingen.
- Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 12181/519 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 444/106
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g