Et godt kraftben, en masse timer og så nogle grøntsager, så har du en oksekødssuppe, der kan stå og passe sig selv det meste af tiden. Godt med kraft og saft.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 kraftben fra okse eller kalv
  • 100 g bacon i skiver
  • 200 g selleri
  • 6 gulerødder
  • 2 porrer
  • 400 g pastinakker
  • 500 g mellemskært oksekød
  • 1 suppevisk – f.eks. porretop, bredbladet persille, rosmarin, laurbærblade, selleritop
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes farmands kraftige oksekødssuppe

  1. Skær baconskiverne i halve.
  2. Svits baconen i en stor gryde.
  3. Kom kraftbenet ved og svits det på alle sider.
  4. Tilsæt vand så det dækker og suppevisken.
  5. Skræl grøntsagerne (ikke kartoflerne), og skær sellerien i mindre stykker.
  6. Kom ⅓ af sellerien i.
  7. Lad nu suppen stå og simre i 2½-3 timer. Skum indimellem med en hulske.
  8. Tilsæt kødet, når der er 2 timer tilbage af kogetiden.
  9. Tilsæt grøntsagerne, når der er 1 time tilbage af kogetiden.
  10. Tag grøntsagerne op af suppen med en hulske, når de er møre.
  11. Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand.
  12. Tag kød, bacon, suppevisk og kraftben op af suppen, og si 1-2 l suppe, hvad du nu har behov for.
  13. Skær grøntsagerne i mindre stykker.
  14. Kom suppen, kødet, bacon og grøntsager tilbage i suppen.
  15. Kog op, og smag til med salt og peber.
  16. Servér oksekødssuppen med kartoflerne.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 3 timer og 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2457/585
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    271/65
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre opskrifter på suppe

Blomkålssuppe med champignoner

Blomkålssuppe med champignoner

Nikålssuppe

Nikålssuppe

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Tyrkisk sommersuppe med naan

Tyrkisk sommersuppe med naan

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Farmands kraftige oksekødssuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)