Dampet laks er rigtig lækker mad, og selvom det mætter, så ligger det ikke tungt i maven. Her med let og lækkert tilbehør.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2159/514
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     43 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     578/138
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 400 g laksefileter
  • 400 g karotter
  • 2 rødløg
  • 1 dl hvidvin
  • 600 g spinat
  • 6 spsk. fløde 4 %
  • 150 g salattern
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. garam masala
  • Et par kviste salvie eller anden krydderurt
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g trekornsflute eller andet groft brød
  • Evt. 1 tsk. krydderolie

Sådan tilberedes dampet laks med indisk spinat:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær rødløgene i kvarter.
  3. Hæld hvidvinen i et ovnfast fad.
  4. Tilsæt løg og karotter og salvie.
  5. Læg laksefileterne oven på.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Sæt det hele i ovnen til fisken er stegt tilpas – ca. 15 minutter.
  8. Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
  9. Kom olien på en pande.
  10. Tilsæt spinat og fløde.
  11. Læg låg på, og lad det stå, til spinaten er faldet sammen.
  12. Smuldr salatternene, og vend den med spinaten.
  13. Lad det hele simre i 1-2 minutter.
  14. Drys med garam masala.
  15. Skær brødet i tykke skiver, og dryp evt. med et par dråber god krydderolie.
  16. Sæt det i ovnen sammen med laksen de sidste 5-8 minutter.
  17. Anret spinaten på en tallerken, og læg laksen oven på.
  18. Servér garnituren og det ristede brød til dampet laks.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”