Dampet laks er rigtig lækker mad, og selvom det mætter, så ligger det ikke tungt i maven. Her med let og lækkert tilbehør.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2159/514 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 43 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 578/138
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 400 g laksefileter
- 400 g karotter
- 2 rødløg
- 1 dl hvidvin
- 600 g spinat
- 6 spsk. fløde 4 %
- 150 g salattern
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. garam masala
- Et par kviste salvie eller anden krydderurt
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g trekornsflute eller andet groft brød
- Evt. 1 tsk. krydderolie
Sådan tilberedes dampet laks med indisk spinat:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær rødløgene i kvarter.
- Hæld hvidvinen i et ovnfast fad.
- Tilsæt løg og karotter og salvie.
- Læg laksefileterne oven på.
- Krydr med salt og peber.
- Sæt det hele i ovnen til fisken er stegt tilpas – ca. 15 minutter.
- Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
- Kom olien på en pande.
- Tilsæt spinat og fløde.
- Læg låg på, og lad det stå, til spinaten er faldet sammen.
- Smuldr salatternene, og vend den med spinaten.
- Lad det hele simre i 1-2 minutter.
- Drys med garam masala.
- Skær brødet i tykke skiver, og dryp evt. med et par dråber god krydderolie.
- Sæt det i ovnen sammen med laksen de sidste 5-8 minutter.
- Anret spinaten på en tallerken, og læg laksen oven på.
- Servér garnituren og det ristede brød til dampet laks.
Dommen: