Surt show! Helt sikkert surt show, for denne citrusfisk er meget syrlig. Det smager ikke grimt, men vi vil helt klart anbefale, at den ikke trækker længere i marinaden end de 10-12 timer, og/eller at man tilsætter en anelse farin, rørsukker eller honning til marinaden. Rosinerne i risene smager dog rigtig dejligt til det syrlige.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g sej (fileter)
- 2 appelsiner
- 2 citroner
- 2 lime
- 4 dl ris
- ½ spsk. karry
- 50 g rosiner
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g sukkerærter
Sådan tilberedes citrusfisk
- Dup fisken tør, og drys med salt og peber.
- Riv 1 appelsin, 1 citron og 1 lime, og pres dem bagefter.
- Bland alle 3 slags skal og saft i et halvdybt, ovnfast fad.
- Læg fisken i, og vend dem grundigt rundt, så de dækkes på alle sider af citrusskal og -saft.
- Dæk fadet til, og stil det i køleskab i 10-12 timer.
- Varm ovnen op til 180° C.
- Kog risene i letsaltet vand, tilsat karry de 10 sidste kogeminutter, og rør rosiner i.
- Kog risene færdige, og rør dem igennem.
- Bag fiskene tildækkede i 20-25 minutter, til de er møre, men stadig føles faste.
- Lad dem hvile med stanniol løst over i 5-10 minutter.
- Giv sukkerærterne et par minutter i mikroovnen, de skal stadig knase.
- Skær 4 skiver af 1 appelsin, 4 skiver af en citron og 4 skiver af en lime.
- Drej de 3 slags citrusfrugt sammen til en 3-dobbelt split, og sæt dem på fiskestykkerne.
- Si skyen fra fiskene, og server den til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter + trækketid (10-12 timer)
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2160/514 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 4 %
Kulhydrat: 69 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 635/151
Protein: 10 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 26 g
Informationer
Opskriftens navn
Citrusfisk
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on