Vores datter kan ikke lide chili con carne – indtil nu, men det viste sig, at det faktisk kun var bønnerne, hun ikke kunne lide, og der er jo mange andre lækre ting i.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. margarine
  • 800 g mager oksefars
  • 1½ ds. flåede tomater
  • ½ ll. ds. tomatpasta (35 g)
  • 1½ spsk. hot chilisauce
  • 1 rød chilipeber
  • 1 spsk. spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 3/4 spsk. cacao & chili
  • 1 ds. kidneybønner
  • 75 g majskerner
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 250 ml fromage frais
  • ½ ciabattabrød
  • Tabascosauce

Sådan tilberedes chili con carne

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Varm olie og margarine i en pande, og klar løgene i et par minutter, uden de tager farve.
  3. Kom kødet i, og varm det hele godt igennem.
  4. Tilsæt tomater, tomatpasta, chilisauce og krydderier, og lad det simre i 30 min.
  5. Skyl bønnerne, og lad dem dryppe af.
  6. Kom majs og bønner i gryden, og lad det koge op.
  7. Smag til med salt, peber og evt. chili.
  8. Servér chili con carnen med fromage frais og lidt brød, og dryp evt. med tabascosauce.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2466/587
  • Energifordeling:
    Protein: 38 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    583/139
    Protein: 12 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter med chili

Chilipølser med bacon og pestokartofler

Chilipølser med bacon og pestokartofler

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Værtens kalverullesteg med chilikartofler og sprødstegte grøntsager

Værtens kalverullesteg med chilikartofler og sprødstegte grøntsager

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Chili con carne
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)