Bøf i foliepakker har vi bragt opskriften på tidligere. Nu havde vi så en rest grønkål, vi gerne ville have brugt. Det blev det så til denne skønne sauce, som også vil være velegnet til f.eks. fisk.
Første gang vi smagte vermouthsauce blev vi overordentligt overraskede – positivt. Det er ikke muligt at forklare, hvordan det smager, det skal prøves.
I retten er der brugt flydende, let margarine, fløde med lav fedtprocent og blot en anelse olie, så retten kan overholde grænsen for fedtfattig mad.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1803/429 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
Alkohol: 1 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 277/66
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 250 champignoner
- 2 tomater
- 2 tsk. olie
- 150 g grønkål
- 6 dl oksebouillon
- 1 spsk. grøntsagsfond
- 4 spsk. fløde 4 %
- 4 spsk. lys vermouth
- 40 g Becel let, flydende margarine
- 1 tsk. friske timianblade
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes bøf i foliepakker med grønkål og vermouthsauce:
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 250° C.
- Form 4 bøffer af farsen.
- Brun dem på begge sider på en tør pande.
- Læg hver bøf på et stykke folie smurt med lidt olie.
- Skyl, og rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Svits dem på en tør pande, og fordel dem på bøfferne.
- Pil, og hak løget.
- Skyl peberfrugten, fjern frøstokken, og skær peberfrugten i tern.
- Svits løg og peberfrugt på en tør pande, og fordel dem over bøfferne.
- Skyl tomaterne, og skær dem i tern eller skiver, og fordel dem på bøfferne.
- Pak folien omhyggeligt sammen om kød og fyld.
- Steg pakkerne i ovnen i cirka 15 minutter.
- Kog grønkålen i letsaltet vand i 3-4 minutter.
- Lad kålen dryppe af.
- Rør bouillon, fond, fløde og vermouth sammen i en gryde, og lade det koge ind til ca. tre fjerdedele.
- Tag gryden af varmen, og pisk margarinen i.
- Rør til sidst timianen i.
- Servér ved at fordele kålen på 4 tallerkner, og hæld sauce over.
- Læg en bøf på, og servér kartoflerne til sammen med resten af saucen.
Dommen: