Det er ikke nødvendigt at bede bønner, for at få denne bønnedip til at lykkes. En lækker anretning til et glas vin eller øl i stedet for chips og slik.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 dåse hvide bønner i vand
  • 1 hvidløg
  • ½ dl hakket mynte
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt

Tilbehør

  • 400 g grønne asparges
  • 300 g gulerødder
  • 300 g bladselleri
  • 300 g cherrytomater

Sådan tilberedes bønnedip med grøntsager

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Skær det øverste af hvidløget, så der bliver åbent ned til alle feddene.
  3. Dryp lidt olie ned i løget, og bag det i ovnen, til det er mørt – ca. ½ times tid, afhængig af størrelse.
  4. Her virker ingen bønner… med mindre de er godt afdryppede, så i gang med sigten.
  5. Klargør imens grøntsagerne. Skyl, skræl, skær. Husk at brække den nederste seje del af aspargeserne.
  6. Lad hvidløget køle lidt af, og pres herefter hvidløgsfeddene ud.
  7. Blend bønner, hvidløg, olie og de øvrige ingredienser – altså ikke tilbehøret, vel – til en lind masse.
  8. Smag til med salt, spidskommen og citronsaft.
  9. Servér med grøntsagsstavene og hele cherrytomater.

Velbekomme!

  • Kategori: Snack
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    626/149
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    271/65
    Protein: 2 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med mynte

Laks med tomatkompot og grønne asparges

Laks med tomatkompot og grønne asparges

One pot-kylling

One pot-kylling

Minisandwich medrejer og ærter

Minisandwich medrejer og ærter

Græskarsuppe med kokosmælk samt sprøde kikærter

Græskarsuppe med kokosmælk samt sprøde kikærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Bønnedip med grøntsager
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)