Det er ikke nødvendigt at bede bønner, for at få denne bønnedip til at lykkes. En lækker anretning til et glas vin eller øl i stedet for chips og slik.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 dåse hvide bønner i vand
- 1 hvidløg
- ½ dl hakket mynte
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. spidskommen
- Salt
Tilbehør
- 400 g grønne asparges
- 300 g gulerødder
- 300 g bladselleri
- 300 g cherrytomater
Sådan tilberedes bønnedip med grøntsager
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skær det øverste af hvidløget, så der bliver åbent ned til alle feddene.
- Dryp lidt olie ned i løget, og bag det i ovnen, til det er mørt – ca. ½ times tid, afhængig af størrelse.
- Her virker ingen bønner… med mindre de er godt afdryppede, så i gang med sigten.
- Klargør imens grøntsagerne. Skyl, skræl, skær. Husk at brække den nederste seje del af aspargeserne.
- Lad hvidløget køle lidt af, og pres herefter hvidløgsfeddene ud.
- Blend bønner, hvidløg, olie og de øvrige ingredienser – altså ikke tilbehøret, vel – til en lind masse.
- Smag til med salt, spidskommen og citronsaft.
- Servér med grøntsagsstavene og hele cherrytomater.
Velbekomme!
- Kategori: Snack
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 626/149 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 271/65
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Bønnedip med grøntsager
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on