De fleste danskere elsker en god bøf med masser af løg, men bøf Lindstrøm er nu heller ikke tosset.
Personer
Minutter
Første gang vores søn smagte bøf Lindstrøm, sagde han, at han aldrig ville have almindelig bøf mere. Det har han nu ikke overholdt. Og man behøver jo heller ikke at udelukke det ene frem for det andet.
Ingredienser
- 800 g mager oksefars
- 100 g kogte, mosede kartofler
- 75 g syltede rødbeder
- 1 æg
- 1 glas kapers
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 stængel bladselleri
- 2 skalotteløg
- 3 dl hønsebouillon
- 1 tsk. tørret estragon
- 2 spsk. bearnaiseessens
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 6-8 bagekartofler
- 1 spsk. olie
- Rosmarin
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bøf Lindstrøm
- Tænd ovnen på 200° C.
- Vask kartoflerne, og skær dem over på langs.
- Læg dem i et ildfast fad, med skærefladen opad.
- Pensl skærefladen med olie, og drys med salt, peber og rosmarin.
- Sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
- Hak rødbeder og kapers.
- Rør farsen med kartoffelmos, rødbeder, kapers, æg, salt og peber.
- Form massen til bøffer, og brun dem et par minutter på en pande uden fedtstof.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir på.
- Sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter.
- Snit gulerod, porre, bladselleri og løg fint.
- Kog dem i bouillon tilsat estragon, til de er møre.
- Blend dem, og smag til med bearnaiseessens, salt og peber.
- Spæd op, hvis sovsen er for tyk.
- Bøf Lindstrøm er klar til at blive serveret!
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja, bøfferne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1604/382 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 367/87
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Bøf Lindstrøm
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on