Dejligt, mørt kød med en let smag af det røgede bacon. Herlig bøf bourgogne. Men den tager sin tid på komfuret, hvor den jo heldigvis stort set passer sig selv.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer + marinering (gerne natten over)
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2256/537 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 43 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 374/89
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 laurbærblad
- 1 kvist frisk timian – gerne citrontimian
- 2 kviste persille
- 600 g oksekød i tern
- 5 dl rødvin
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 4 stængler bladselleri
- 1 spsk. olivenolie
- 20 g røget bacon
- 4 fed hvidløg
- 2 dl oksebouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 200 g frosne ærter
- 1 dl minimælk
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bøf bourgogne med ærtemos:
- Lav en krydderbuket af laurbær, timian og persille. Kom krydderbuketten i en frysepose sammen med kød og rødvin, og bind knude på. Det er vigtigt, at kødet er helt dækket af marinaden. Læg kødet i køleskabet gerne til næste dag, men i hvert fald minimum 4 timer.
- Hak løget.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små terninger.
- Snit blegsellerien.
- Varm halvdelen af olien, og brun løg, gulerødder og selleri.
- Skær bacon i tern, tilsæt det, og steg yderligere et par minutter.
- Tag det hele op.
- Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af. Gem marinaden.
- Varm resten af olien, og brun kødet.
- Kom bacon, løg, gulerødder, selleri, marinade og knuste hvidløgsfed i gryden. Hæld bouillon ved, og lad kødet simre under låg i ca. 1½ time, til det er meget mørt.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 20 min. under låg. Tilsæt ærterne, og kog yderligere et par minutter. Hæld kogevandet fra, og mos kartofler og ærter sammen med mælken med en stavblender.
- Fjern krydderbuketten, og servér den varme bøf bourgogne med kartoffelærtemosen.
Dommen: