Blomkålssuppe er en taknemlig ret. Man kan variere tilbehøret uendeligt. Og man kan også smage den til på forskellig vis, med citron eller muskat eller bare salt og peber. Her får du en variant af blomkålssuppe med ristede svampe og bacon, som er smagt til med hvidløg, salt og peber.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 blomkål
- 2 1/4 dl fløde 4 %
- 1 fed hvidløg
- 1 stort skalotteløg
- 300 g blandede svampe
- 1 tsk. olie
- 125 g bacon
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 ciabattaflute
- Lidt frisk basilikum
Sådan tilberedes blomkålssuppe med ristede svampe og bacon
- Skyl og rens blomkålen, og skær den i mindre stykker.
- Kog kålen mør i letsaltet vand.
- Pil hvidløget, og hak det groft.
- Hæld kogevandet fra kålen, men gem det.
- Blend blomkålen med hvidløg, og spæd op med kogevandet til en puré.
- Kog puréen op med fløden.
- Smag til med salt og peber.
- Pil skalotteløgene, og hak dem i fine tern.
- Steg baconen på en tør pande, og tag dem af.
- Steg skalotteløgene og svampene gyldne på panden i olien bagefter.
- Pynt med lidt basilikum, og servér med ciabattaflute – gerne lunet – til den varme blomkålssuppe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1288/307 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 371/88
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Blomkålssuppe med ristede svampe og bacon
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on