Blomkålssuppe er en taknemlig ret. Man kan variere tilbehøret uendeligt. Og man kan også smage den til på forskellig vis, med citron eller muskat eller bare salt og peber. Her får du en variant af blomkålssuppe med ristede svampe og bacon, som er smagt til med hvidløg, salt og peber.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 blomkål
  • 2 1/4 dl fløde 4 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort skalotteløg
  • 300 g blandede svampe
  • 1 tsk. olie
  • 125 g bacon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 ciabattaflute
  • Lidt frisk basilikum

Sådan tilberedes blomkålssuppe med ristede svampe og bacon

  1. Skyl og rens blomkålen, og skær den i mindre stykker.
  2. Kog kålen mør i letsaltet vand.
  3. Pil hvidløget, og hak det groft.
  4. Hæld kogevandet fra kålen, men gem det.
  5. Blend blomkålen med hvidløg, og spæd op med kogevandet til en puré.
  6. Kog puréen op med fløden.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Pil skalotteløgene, og hak dem i fine tern.
  9. Steg baconen på en tør pande, og tag dem af.
  10. Steg skalotteløgene og svampene gyldne på panden i olien bagefter.
  11. Pynt med lidt basilikum, og servér med ciabattaflute – gerne lunet – til den varme blomkålssuppe.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1288/307
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    371/88
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med blomkål

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

Verdens bedste brød med blomkålsris

Verdens bedste brød med blomkålsris

Torsk royal med blomkålsfrikasse

Torsk royal med blomkålsfrikasse

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Blomkålssuppe med ristede svampe og bacon
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)