Grill-sæsonen nærmer sig. Har du et overdækket sted med læ, kan du selvfølgelig grille hele året, men ellers må du tage ovnen til hjælp. Dette farsbrød på grill skal have 1 time ved 175° C, hvis det skal i ovnen. Kartoflerne skal have samme tid som på grillen, men ved lidt højere varme.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g mager oksefars
- 500 g mager flæskefars
- 1 tsk. tørret salvie
- 2 tsk. salt
- 1 knsp. peber
- 1½ dl rasp
- 1 stor ds. tomatpasta (140 g)
- 2 løg
- ½ dl minimælk
- 1½ pk. kalkunbacon
- 1 hvidløg
- 1 spsk. mørk farin
- 2 spsk. eddike
- 2 tsk. sennep
- 2 dl vand
- 1 kg små kartofler
- 3 spsk. friske krydderurter
- 4 spsk. grillolie
- 6 spsk. salt
- 8 tomater
- 1 kinakål
Endvidere
- 8 spyd
Sådan tilberedes blandet farsbrød på grill
- Tænd op i grillen.
- Pil, og hak løg fint.
- Pil, og pres et fed hvidløg.
- Bland rasp med mælk, salvie, presset hvidløg, salt og peber.
- Bland kødet med tomatpastaen (gem 2 spsk.).
- Bred farsen ud på et stykke film.
- Læg raspblandingen i en stribe ned langs midten af kødet.
- Læg de hakkede løg ved siden af.
- Rul forsigtigt kødet om fyldet ved hjælp af filmen, og tryk åbningerne til i begge ender.
- Løft forsigtigt brødet over i et ildfast fad – uden filmen.
- Dæk med den ene pakke baconskiver.
- Bland 2 spsk. tomatpure, mørk farin, 3 spsk. vand, eddike og sennep til en sovs, og lad den koge op.
- Prik huller i farsbrødet (med en kødnål eller lignende), og hæld sovsen over.
- Hæld resten af vandet ved.
- Steg i grillen en time ved indirekte varme.
- Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i usaltet vand.
- Når kartoflerne har kogt i 10 minutter, tages ca. halvdelen af kartoflerne fra, og den sidste halvdel tilsættes lidt salt og koger, til de er næsten møre, hvorefter de køler lidt af.
- Bland salt, krydderurter og olie i en foliebakke.
- Læg de mindst kogte kartofler og resten af hvidløgsfeddene oven på saltblandingen.
- Sæt bakken på grillen i 10-15 minutter. Vend kartoflerne under vejs.
- Klip/skær de sidste skiver (½ pakke) bacon i mindre stykker.
- Vikl et stykke bacon om hver af de afkølede kartofler, og fordel dem på de otte spyd (husk at træspyd skal have ligget i vand i ca. 30 minutter før brug).
- Læg dem på grillen, til kartoflerne får farve, og baconen bliver sprød.
- Skyl tomater og kinakål.
- Snit kålen, skær tomaterne i både, og bland det.
- Servér farsbrød på grill med kartofler og blandet salat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 8 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1808/431 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 349/83
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Blandet farsbrød på grill
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Det ser bare så lækkert ud, det vil jeg da lave næste gang vi skal grille. Ta k for gode opskrifter