Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet saft. Fortyndes og nydes iskold med masser af isterninger.
- Kategori: Drikke
- Antal: 2 liter
- Tilberedning: 30 minutter + tid til afdrypning
- Fryseegnet: Nej
- Pr. glas fortyndet (1½ dl):
KJ/Kcal: 279/67 - Energifordeling:
Protein: 1 %
Fedt: < 1 %
Kulhydrat: 99 % - Næringsindhold pr. 100 g saft:
KJ/Kcal: 931/222
Protein: < 1 g
Fedt: <1 g
Kulhydrat: 55 g
Ingredienser:
- 3 kg kirsebær – gerne sure
- 5½ dl vand
- 1.050 g sukker
- 1½ tsk. flydende atamon
Sådan tilberedes kirsebærsaft:
- Skyl bærrene, og fjern evt. stilke og blade.
- Bring bær og vand langsomt i kog, og kog ved svag varme, til bærrene safter godt.
- Hæng mosen til afdrypning, til der ikke kommer mere saft.
- Bring saften i kog.
- Tilsæt sukker, og giv saften et hurtigt opkog.
- Rør atamonen i.
- Hæld saften på atamonskyllede flasker, og luk/bind med det samme.
Dommen:
- Hæng bærrene til afdrypning.