Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet saft. Fortyndes og nydes iskold med masser af isterninger.

  • Kategori: Drikke
  • Antal: 2 liter
  • Tilberedning: 30 minutter + tid til afdrypning
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. glas fortyndet (1½ dl):
    KJ/Kcal: 
    279/67
  • Energifordeling:
    Protein: 1 %
    Fedt: < 1 %
    Kulhydrat:
     99 %
  • Næringsindhold pr. 100 g saft:
    KJ/Kcal:
     931/222
    Protein: < 1 g
    Fedt:
     <1 g
    Kulhydrat: 55 g

Ingredienser:

  • 3 kg kirsebær – gerne sure
  • 5½ dl vand
  • 1.050 g sukker
  • 1½ tsk. flydende atamon

Sådan tilberedes kirsebærsaft:

  1. Skyl bærrene, og fjern evt. stilke og blade.
  2. Bring bær og vand langsomt i kog, og kog ved svag varme, til bærrene safter godt.
  3. Hæng mosen til afdrypning, til der ikke kommer mere saft.
  4. Bring saften i kog.
  5. Tilsæt sukker, og giv saften et hurtigt opkog.
  6. Rør atamonen i.
  7. Hæld saften på atamonskyllede flasker, og luk/bind med det samme.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!