Lækre birkesstykker til morgenkaffen. De er lavet af en lind dej, der er dejligt nem at have med at gøre. Er du A-menneske, klarer du tilberedningen, inden de andre står op.
- Kategori: Brød/Boller
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 50 minutter inkl. hævning
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 555/132 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 968/230
Protein: 8 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 32 g
Ingredienser:
- 6-7 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 dl minimælk
- 50 g gær
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 200 g fromage frais
- 350 g mel
- 2-3 spsk. birkes
- 1 æggehvide
Sådan tilberedes birkesstykker:
- Varm margarinen.
- Tilsæt mælk.
- Rør gæren ud i mælken, når den har den rette temperatur (lunken).
- Tilsæt æg, salt, sukker, fromage frais og melet.
- Rør og ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud til en aflang plade – ca. 20 cm bred.
- Pensl overfladen med den sammenpiskede æggehvide.
- Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.
- Skær dejen i 16 stykker.
- Stil stykkerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem hæve i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pensl med sammenpisket æggehvide, drys med birkes, og bag ca. 10-13 minutter.
- Servér de lune birkesstykker med smør på.
- Birkesstykker kan også spises afkølede.
Dommen: