Basilikumkylling er en lækker ret, der også sagtens kan serveres med kartofler til i stedet for kogte ris.

Personer

Minutter

I nødstilfælde kan du tilberede retten med tørrede krydderurter, men det bedste resultat opnås med friske.

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter (uden skind og ben)
  • 1 porre
  • 2 tsk. frisk basilikum
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1 tsk. hakket timian
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 4 dl vand
  • ½ hønsebouillonterning
  • 6 spsk. fløde 9 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes basilikumkylling

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Sæt vand over til ris, og kog dem efter anvisningen på posen.
  3. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, drys med salt og peber, og kom 2 dl vand ved.
  4. Stil det i ovnen i 25-30 minutter. Kom evt. mere vand ved, hvis det koger tørt.
  5. Ordn porren, og skær den i fine strimler, og svits den kort på en pande uden fedtstof.
  6. Hak basilikum og persille, og tilsæt det.
  7. Tilsæt væden fra kyllingen og yderligere 2 dl vand, og smuldr den halve bouillonterning i.
  8. Lad det hele koge ved svag varme ca. 5 minutter.
  9. Rør fløde i, jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og giv sovsen et opkog.
  10. Tilsæt timian, og smag til med salt og peber.
  11. Læg kyllingefileterne ned i sovsen.
  12. Servér med ris.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1901/453
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 11 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    532/127
    Protein: 10 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter med basilikum

Pizza med basilikumost og salat

Pizza med basilikumost og salat

Pestokartofler

Pestokartofler

Kylling i ovn med urter og fattoush salat

Kylling i ovn med urter og fattoush salat

Hjemmelavet tomatsuppe med basilikum

Hjemmelavet tomatsuppe med basilikum

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Basilikumkylling
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)