Basilikumkylling er en lækker ret, der også sagtens kan serveres med kartofler til i stedet for kogte ris.
Personer
Minutter
I nødstilfælde kan du tilberede retten med tørrede krydderurter, men det bedste resultat opnås med friske.
Ingredienser
- 4 kyllingebrystfileter (uden skind og ben)
- 1 porre
- 2 tsk. frisk basilikum
- 2 spsk. hakket persille
- 1 tsk. hakket timian
- 1 spsk. majsstivelse
- 4 dl vand
- ½ hønsebouillonterning
- 6 spsk. fløde 9 %
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan tilberedes basilikumkylling
- Tænd ovnen på 200° C.
- Sæt vand over til ris, og kog dem efter anvisningen på posen.
- Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, drys med salt og peber, og kom 2 dl vand ved.
- Stil det i ovnen i 25-30 minutter. Kom evt. mere vand ved, hvis det koger tørt.
- Ordn porren, og skær den i fine strimler, og svits den kort på en pande uden fedtstof.
- Hak basilikum og persille, og tilsæt det.
- Tilsæt væden fra kyllingen og yderligere 2 dl vand, og smuldr den halve bouillonterning i.
- Lad det hele koge ved svag varme ca. 5 minutter.
- Rør fløde i, jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og giv sovsen et opkog.
- Tilsæt timian, og smag til med salt og peber.
- Læg kyllingefileterne ned i sovsen.
- Servér med ris.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1901/453 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 11 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 532/127
Protein: 10 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Informationer
Opskriftens navn
Basilikumkylling
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on