Vi elsker æg florentine – den der lækre syrlige spinat, og nu har vi også lavet kuller a la florentine (som betyder tilberedt/garneret med spinat), og det var også super lækkert.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g loins af kuller
- 250 g frisk spinat
- 1½ dl fløde 4 %
- 60 g salattern
- 8 oliven uden sten
- 10 cherrytomater
- 1 bdt. persille
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- ½ tsk. oregano
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 260 g karotter
Sådan tilberedes bagt kuller a la florentine
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter – afhængig af størrelse.
- Skyl spinaten, slyng den, og fordel den i bunden af et lille ildfast fad.
- Krydr med salt og peber, og hæld halvdelen af fløden over.
- Skær fisken i 5-6 ensartede stykker, og læg dem oven på spinaten.
- Smuldr salatternene i en skål.
- Skær olivenerne i mindre stykker.
- Skær tomaterne i kvarte, og hak persillen groft.
- Vend oliven, tomat og persille med salatternene.
- Dryp med halvdelen af olien, og krydr med salt og peber.
- Fordel toppingen oven på fiskestykkerne, og bag dem i 12-15 minutter.
- Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter dem møre i resten af olien.
- Tilsæt de flåede tomater og oregano, krydr med salt og peber, og lad det simre 10 minutter.
- Blend saucen helt glat, og tilsæt resten af fløden, og smag til.
- Giv karotterne et opkog i letsaltet vand.
- Drys kartoflerne med salt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1707/406 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 280/67
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Bagt kuller a la florentine
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on