Vi elsker æg florentine – den der lækre syrlige spinat, og nu har vi også lavet kuller a la florentine (som betyder tilberedt/garneret med spinat), og det var også super lækkert.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g loins af kuller
  • 250 g frisk spinat
  • 1½ dl fløde 4 %
  • 60 g salattern
  • 8 oliven uden sten
  • 10 cherrytomater
  • 1 bdt. persille
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ tsk. oregano
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 260 g karotter

Sådan tilberedes bagt kuller a la florentine

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter – afhængig af størrelse.
  4. Skyl spinaten, slyng den, og fordel den i bunden af et lille ildfast fad.
  5. Krydr med salt og peber, og hæld halvdelen af fløden over.
  6. Skær fisken i 5-6 ensartede stykker, og læg dem oven på spinaten.
  7. Smuldr salatternene i en skål.
  8. Skær olivenerne i mindre stykker.
  9. Skær tomaterne i kvarte, og hak persillen groft.
  10. Vend oliven, tomat og persille med salatternene.
  11. Dryp med halvdelen af olien, og krydr med salt og peber.
  12. Fordel toppingen oven på fiskestykkerne, og bag dem i 12-15 minutter.
  13. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter dem møre i resten af olien.
  14. Tilsæt de flåede tomater og oregano, krydr med salt og peber, og lad det simre 10 minutter.
  15. Blend saucen helt glat, og tilsæt resten af fløden, og smag til.
  16. Giv karotterne et opkog i letsaltet vand.
  17. Drys kartoflerne med salt.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1707/406
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     280/67
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med spinat

Spinatbrød
Hokkaidosuppe med spinat
Flødekartofler med spinat
Spinattærte
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Bagt kuller a la florentine
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)