Jeg elsker kartoffelmos, det kommer næppe bag på nogen – i hvert fald ikke her i familien. Og hvem gør egentlig ikke det. Lækker, luftig, cremet kartoffelmos. Her har jeg bagt den. Det smager også fantastisk.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 30 g stegemargarine
- ½ dl minimælk
- 3 æg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bagt kartoffelmos:
- Skræl kartoflerne, skær dem i ensartede stykker – jo mindre du skærer dem, jo hurtigere er de kogt – og kog dem møre i så meget vand, at det lige netop dækker.
- Hæld vandet fra, når kartoflerne er helt møre.
- Sæt gryden med kartofler og uden låg tilbage på det varme blus, og lad kartoflerne dampe tørre.
- Tænd ovnen på 225° C konventionel (ikke varmluft) ovn – jeg kan godt blive i tvivl om, hvad en konventionel ovn er, for i vore dage er en varmluftsovn vel mere reglen end undtagelsen.
- Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, og pisk mælk og margarine (gem lidt til at smøre fadet med) i med et piskeris.
- Smag til med salt og peber.
- Del æggene – blommerne i mosen én for én, mens der røres mellem hver blomme, og hviderne i en skål for sig.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i mosen med en dejskraber eller lignende.
- Smør et ovnfast fad med stegemargarine, og fordel kartoffelmosen i fadet – gem evt. det sidste, og sæt det på med en sprøjte i små toppe. Bare for et syns skyld.
- Sæt fadet i ovnen og bag kartoffelmosen, til den er sprød og gylden i kanten – det tager ca. 25 minutter.
Bagt kartoffelmos smager godt til næsten alt, hvad du serverer almindelig kartoffelmos eller bagte kartofler til. F.eks. ossobuco eller stegt kyllilngelever.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1374/327 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 439/105
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Bagt kartoffelmos
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
2 Review(s) Based on