Gæster til aftenkaffen? Disse æblemuffins med brombærsyltetøj tager ikke lang tid at lave, hvis brombærsyltetøjet allerede står i køleskabet. Hvis ikke, skal du selvsagt bruge lidt længere tid, med mindre du snyder og køber et glas! 😉
Stk.
Minutter
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 150 g brun farin
- 1 dl valnøddeolie
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl minimælk
- 2 æbler
Tilbehør
- 300 g brombær – meget gerne friskplukkede
- 150 g sukker
- Evt. saft fra en citron
Sådan tilberedes æblemuffins med brombærsyltetøj
- Kom brombær og sukker i en gryde, og bring det i kog – hvis det er friske bær (ikke frost), tilsæt da også 2 spsk. vand.
- Lad det koge i ca. 10 minutter, til bærrene er kogt lidt ud.
- Mos evt. bærrene lidt undervejs. Smag evt. til med mere sukker og evt. citronsaft.
- Hæld brombærsyltetøjet i et skoldet glas evt. skyllet med atamon, luk låget, og lad syltetøjet køle af.
- Opbevar glasset i køleskab.
- Det var brombærsyltetøjet, så nu til dine æblemuffins.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Pisk æg, brun farin og vaniljekorn skummende med en elpisker.
- Hæld olien i, og pisk det hele sammen.
- Bland hvedemel, kanel, salt og bagepulver, kom det i dejen, og rør rundt.
- Vend mælken i.
- Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i små tern, og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme – sæt evt. papirforme ned i hullerne på en stor metal- eller silikonemuffinsform, så får du det pæneste resultat – og bag dem i ovnen i ca. 17 minutter.
- Lad dine æblemuffins køle af, inden de serveres med brombærsyltetøjet.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 30 minutter + afkølingstid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 861/205 - Energifordeling:
Protein: 5 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 65 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1057/252
Protein: 3 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 41 g
Informationer
Opskriftens navn
Æblemuffins med brombærsyltetøj
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Trackbacks/Pingbacks