En lækker, lun æblekompot krydret med friskrevet peberrod – det er virkeligt kræs. Æblekompot kan spise til alle former for stegt mad, og disse gratinerede rødspættefileter er ingen undtagelse.
- Kategori: Hovedret/Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1369/326 - Energifordeling:
Protein: 48 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 24 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 405/97
Protein: 12 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 5 g
Ingredienser:
- 600 g rødspættefileter uden skind
- 2 spsk. let, flydende margarine
- 1⁄2 tsk. fennikelfrø
- 100 g mager, revet ost
- 2 tsk. friskrevet peberrod
- 4 madæbler
- 10 g smør
- Evt. sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 250 g ærter
Sådan tilberedes rødspættefileter med æblekompot med peberrod:
- Skær æblerne i både, og fjern kernehuset.
- Kom æblebådene i en gryde med 1 spsk. vand, og lad det simre under låg til det æblerne er kogt ud til en grov æblekompot.
- Tænd imens ovnen på 225° C.
- Pensl en bradepande med lidt af den flydende margarine.
- Læg fiskefileter i bradepanden side om side.
- Pensl fileterne med resten af den flydende margarine.
- Drys med ost, fennikelfrø, salt og peber.
- Sæt bradepanden i ovnen i ca. 12 minutter, til fisken er stegt, og osten er gylden.
- Tilsæt peberrod og smør til den færdigkogte æblekompot.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.
- Servér med kolde eller varme ærter efter behag.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: