Result of diet Hjerte copy

Vejen til mandens hjerte går gennem maven! Så jo tykkere en mand er, jo mere elsket er han… eller har været? Nej! Han har bare spist forkert og fået for lidt motion – medmindre der er tale om sygdom, selvfølgelig.

———————————————————————————————

Nåååh, har du slået knæet?! Kom ind og få en is, søde ven!

Hvor har vi arbejdet hårdt, nu har vi rigtignok fortjent os en bajer.

———————————————————————————————

Mindst hver 10. dansker lider af overvægt – og det gælder både børn og voksne!

Det er helt klart en misforståelse, at hygge og forkælelse hænger sammen med fedt og kulhydrater. Nå nej, jeg prøver igen: Det er helt klart en misforståelse, at hygge og forkælelse SKAL hænge sammen med fedt og kulhydrater.

Generation efter generation er vi flasket op med, at vil vi være rigtig søde og rare ved vores børn, mand, kone, gamle mor eller naboen, så handler det om at give noget vedkommende kan spise eller drikke, og det skal for gud i himlens skyld være fyldt med fedt og/eller sukker. Slik og vin eller sprut. En pose blandet guf til ungerne. En flaske Gammel Dansk til manden. En æske chokolade til de ”gamle” – og konen… – og en flaske vin til naboen.

———————————————————————————————

Trøst ALDRIG dit barn med søde sager, da det kan føre til sukkerafhængighed!MR900414099

Ved overdrevent indtag af sukker over en længere periode, kan hjernen indstille sig på at modtage store mængder af sukker, og hvis den ikke får det, vil der hurtigt opstå abstinenssymptomer (minder meget om tømmermænd).

———————————————————————————————

Hvorfor er det, vi er så glade for de ting, som vi jo egentlig godt ved, vi ikke har godt af?

Det ville give mening, hvis det var ting, som vi havde svært ved at få fat i, som der var mangel på, eller som var så dyrt, at vi kun havde råd til det et par gange om året. Men det er det jo ikke. Mig bekendt er der ikke mangel på flødeboller, chips eller cola – når ellers bryggerierne ikke strejker. Og det er jo ikke ægte kaviar – som ellers nok ville være sundere for os – vi bliver fede af, så det er heller ikke på grund af prisen – endnu. Det ændrer sig nok med fedtskatten.

Så for mig at se, kan der kun være to grunde:

1. Vi er opvokset med, at sådan er det. Så derfor er det en vane for os og for vores smagsløg.

2. Det er forbudt/farligt. Og det forbudte og farlige er altid spændende.

Jeg tror mest på nr. 1. Så hvis vi vil gøre noget ved problemet, må vi ændre vores vaner. Ændre vores livsstil. Og der er ingen genveje. Ingen nemme løsninger.

———————————————————————————————

Vi kender en mor, hvis datter er overvægtigt og har været det i stort set hele sit liv. Moderen ville selvfølgelig gerne hjælpe sit barn, men syntes det var for besværligt at lægge hele familiens livsstil om – hvilket ellers var tiltrængt – så hun talte med lægen om, at datteren skulle have en gastric bypass (et operativt indgreb hvor føden ledes igennem en lille, ny mavesæk direkte ned i tyndtarmen, der således er syet op til den nye, lille mavesæk. Det giver en hurtig mæthed og samlet set en mindre energiindtagelse, hvorved man taber sig). Det skal lige nævnes, at pigen var 4 år på dette tidspunkt. Lægen sagde da også nej. Men det havde helt sikkert været den nemme vej for moderen, men højst sandsynligt ikke for barnet. Barnet er stadig overvægtigt i dag – 5 år efter. Men barnet får også stadig flødeboller, hvis der er brug for trøst.

———————————————————————————————

”Hvor er det tarveligt af de andre, at de driller dig, fordi du er for tyk. Det er da synd for dig. Kom og få en flødebolle!”

———————————————————————————————

Nåååh, har du slået knæet?! Kom ind og få et æble, søde ven!potato-chips-02

Hvor har vi arbejdet hårdt, nu har vi rigtignok fortjent os et glas hjemmelavet iste.

———————————————————————————————

Vi danskere har også meget svært ved at hygge os sammen uden at spise eller drikke noget samtidig med, at vi hygger os… eller er det i virkeligheden det vi spiser og drikker, der er selve hyggen?

———————————————————————————————

I aften skal vi rigtig hygge os! Franske kartofler, dip, flæskesvær, peanuts, chokolade, skumfiduser og cola.

 

Jamen hej! Hvor er det længe siden. Kom jeg giver en kop kakao og en flødeskumskage!

———————————————————————————————

Engang hyggede vores lille familie sig med disneyslik hver fredag aften. Det var – som udtrykket siger – slik til Disney sjov fra tv-kanalen DR1. Vi hyggede ganske enkelt med slik og tegnefilm. Men nu er børnene blevet større – og mere forvænte (flere kanaler) – så ingen af dem ser Disney sjov mere. Og slikket… det er der stadig. Vores børn bliver stjernetossede, hvis vi har glemt at købe disneyslik – og nej, vi er ikke gået over til gulerødder og agurker som disneyslik. Denne ene aften om ugen bliver der indkøbt 1-2 poser slik afhængig af antal børn hjemme. MEN faktisk hygger vi os ikke med det. Hvordan det skal forstås? Tjoh, nu foregår det sådan, at på et eller andet tidspunkt efter aftensmaden fredag aften, kommer et eller flere af børnene og spørger, må vi godt dele disneyslikket? Så bliver slikket delt op i et antal lige store portioner og indtages derefter forskellige steder rundt om i huset, hvor børnene nu har lyst til at opholde sig – ikke nødvendigvis samlet. Det er da hygge!!! Eller…?

Faktisk viser min erfaring mig, at børnene hygger sig meget bedre, når vi voksne giver os tid til at være sammen med dem. Lave noget sammen med dem. Altså også på deres præmisser, ikke kun vores. Fælles rengøring er bestemt ikke noget de anser for at være hyggeligt – med eller uden slik.

Men de vil da meget gerne med ud at gå en aftentur, enten i nærområdet eller hvis vi kører en tur i skoven eller til stranden med hundene.

De deltager faktisk også gerne i madlavning og bagning. Og til jul og påske vil de også meget gerne være med til at klippe pynt og lave dekorationer.

En aften rundt om bordet med et eller andet spil, sættes der også pris på. Det er næsten lige meget, hvad vi spiller, for det er lige så meget samværet, der tæller.

Det lyder alt sammen meget rosenrødt. MEN!!! Indrømmet, når vi så sidder dér rundt om Trivial Pursuit-spillet, er der næsten altid en eller anden der spørger…. Ja, netop: Har vi ikke noget lækkert? Og det har vi da selvfølgelig, for vi har da brugt hele eftermiddagen på at bage sunde boller, tørre skivede æbler i ovnen og lave hjemmelavede kartoffelchips – sammen med børnene… Nej, det nåede vi så ikke lige.

Men så er det jo heldigt, at vi både har riskiks, gulerødder, bladselleri og agurker. Lidt fromage frais og et pulver salatdressing. Og det er ikke ironisk ment, det smager faktisk dejligt forfriskende og ligger ikke tungt i maven. Grøntsagerne skæres i stænger, og så er den hjemme. Og børnene spiser det rent faktisk gerne.

Sådan har det ikke altid været. Det er kommet hen ad vejen. Hvilket bekræfter mig i troen på grund nr. 1: Vi er opvokset med, at sådan er det. Så derfor er det en vane for os og for vores smagsløg.MB900044972

———————————————————————————————

I aften skal vi rigtig hygge os! Vi skal spille ludo, gå en tur og lege gæt og grimasser.

 

Jamen hej! Hvor er det længe siden. Kom jeg giver en kop kaffe/te og en grovbolle med ost!