Vi kender det alle sammen – vi vil gerne leve sundt og holde den sunde livsstil. Det er dog ikke altid nemt, når der er så mange fristelser.

Læs med i denne artikel, hvor du kan læse mere om, hvordan du kan komme dine usunde vaner til livs og finde sunde alternativer, uden du skal ud i uoverskuelige slankekure.

Sunde alternativer til aftensmaden

Der er rigtig mange måder at lave sunde alternativer til din aftensmad. Det er specielt vigtigt, at du spiser masser af grøntsager.

Du kan tilføre grøntsager på mange forskellige måder, når du laver mad. Se f.eks. denne opskrift på Chili con carne med masser af grøntsager, og som smager himmelsk.

I stedet for at lave en aftensmad der består kun af kød, sovs og kartofler, så gør det til en vane, at bruge T-modellen.

Sunde alternativer til dine usunde vaner

Med T-modellen deler du din tallerken op i på midten. Den ene halvdel skal udelukkende være grøntsager. Den anden halvdel deles igen op i to, hvor den ene halvdel består af kød og den anden halvdel består af stivelsesprodukter (kartofler, ris, pasta, brød osv.).

På denne måde husker du altid, at du skal have masser af grønt på tallerkenen.

Sunde alternativer til fastfood

Har du i hverdagen ikke tid og kræfter til at lave svær og tidskrævende mad, tyer du måske ofte til fastfood.

Det er ikke specielt sundt for din krop – det ved du godt – der findes nemlig ikke de kostfibre, vitaminer og mineraler, som kroppen behøver for at fungere optimalt.

Samtid indeholder fastfood en enorm mængde salt, hvilket binder fedtet, og det gavner ikke din krop.

Hvis du spiser meget fastfood, kan det i sidste ende før til hjertekarsygdomme, overvægt, diabetes og kan give ledsmerter.

Hvis du f.eks. skal skifte pomfritterne ud, så lav i stedet bønnefritter. Bønnefritter er rigtig nemme at lave og er meget sundere. Køb en pose frosne bønner, og put dem på en bageplade. Hæld lidt olie over dem og krydr dem med lige præcis det krydderi, du ønsker. Sæt dem herefter i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.

Sunde alternativer til snacks

Disneysundt med dip

Det er også en god ide at være forberedt, når weekendsnacken skal på bordet. Det er så nemt at købe slik og chips, når der skal hygges igennem.

Men du kan nemt udskifte de usunde snacks med sunde alternativer, som hele familien kan hygge sig med i weekenden.

Skær forskellige frugter ud i passende stykker i stedet for at spise slik, og lav grøntsagsstave med dip i stedet for chips, og lav din dip af skyr eller blendede grøntsager og krydderier i stedet for fedtholdige mælkeprodukter.