Multikernebrød – også kaldet stenalderbrød – har en meget høj fedtprocent, men det skal lige siges, det er det sunde fedt, og så mætter det utroligt, så der skal ikke så meget til.
Stk.
Minutter
Ingredienser
- 150 g mandler
- 150 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 100 g hørfrø
- 100 g solsikkefrø
- 1 dl olie
- 2 tsk. salt
- 5 æg
Sådan tilberedes stenalderbrød
- Tænd ovnen på 160° C.
- Hak mandlerne groft.
- Hæld mandlerne i en skål sammen med de øvrige frø og kerner
- Rør olie og salt i.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
- Bag dit stenalderbrød i ovnen i 1 time og 10 minutter.
Skær det færdige, let afkølede stenalderbrød i skiver, og spis det med pålæg, spis det ristet, spis det som rugbrød. Når vi spiser stenalderbrød til frokost, spiser vi som regel kun halvdelen af, hvad vi spiser, når vi spiser almindeligt rugbrød, men det giver også lidt sig selv, da kalorieindholdet for 100 g stenalderbrød er ca. 2½ gange større end for almindeligt rugbrød.
- Kategori: Brød
- Antal:1 brød
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. skive:
KJ/Kcal: 1015/242 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 73 %
Kulhydrat: 12 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 2034/484
Protein: 18 g
Fedt: 39 g
Kulhydrat: 15 g
Trackbacks/Pingbacks