Multikernebrød – også kaldet stenalderbrød – har en meget høj fedtprocent, men det skal lige siges, det er det sunde fedt, og så mætter det utroligt, så der skal ikke så meget til.

Stk.

Minutter

IKKE FEDTFATTIG
 
Brød skulle angiveligt ikke have været en del af kosten i stenalderen, men ikke desto mindre bliver disse multikernebrød helt uden indhold af mel kaldt for stenalderbrød. Vi er lidt ligeglade, det smager godt og er utroligt nærende, men det tager også lidt tid at tilberede.
 
Selvom dette stenalderbrød smager rigtigt lækker, så spiser vi det ikke permanent, men kun en gang imellem for at variere kosten. Men prøv det selv! God fornøjelse og velbekomme!

Ingredienser

  • 150 g mandler
  • 150 g græskarkerner
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g hørfrø
  • 100 g solsikkefrø
  • 1 dl olie
  • 2 tsk. salt
  • 5 æg

Sådan tilberedes stenalderbrød

  1. Tænd ovnen på 160° C.
  2. Hak mandlerne groft.
  3. Hæld mandlerne i en skål sammen med de øvrige frø og kerner
  4. Rør olie og salt i.
  5. Pisk æggene i et ad gangen.
  6. Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
  7. Bag dit stenalderbrød i ovnen i 1 time og 10 minutter.

Skær det færdige, let afkølede stenalderbrød i skiver, og spis det med pålæg, spis det ristet, spis det som rugbrød. Når vi spiser stenalderbrød til frokost, spiser vi som regel kun halvdelen af, hvad vi spiser, når vi spiser almindeligt rugbrød, men det giver også lidt sig selv, da kalorieindholdet for 100 g stenalderbrød er ca. 2½ gange større end for almindeligt rugbrød.

  • Kategori: Brød
  • Antal:1 brød
  • Tilberedning: 1 time og 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. skive:
    KJ/Kcal:
    1015/242
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 73 %
    Kulhydrat: 12 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    2034/484
    Protein: 18 g
    Fedt: 39 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med kerner/frø

Kulmule med sesamfrø, bagt i ovn

Kulmule med sesamfrø, bagt i ovn

Det hurtige brød

Det hurtige brød

Poke bowl

Poke bowl

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stenalderbrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)