Porrer og jordskokker i fad kan sagtens bruges til andre retter end røget makrel – især stegte retter. Det ville nok også ændre betydeligt på fedtprocenten.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 340 g jordskokker
- 3 porrer
- 2½ dl hytteost
- 1 æg
- 100 g reven mozzarella
- 1 røget makrel
- Salt
- Peber
- Evt. muskat, paprika eller andre krydderier
- Evt. lidt klippet purløg
Sådan tilberedes røget makrel med porrer og jordskokker i fad
- Skræl jordskokkerne, skær dem i skiver, og giv dem et opkog i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Bland hytteost og æg.
- Tilsæt salt og evt. andre krydderier.
- Skyl porrerne, fjern evt. visne/gule blade og roden, og skær porrerne i skiver.
- Læg porrer og jordskokker i et ovnfastfad, og hæld blandingen af hytteost og æg over, og sæt fadet i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Når temperaturen er nået, drysses reven mozzarella ovenpå, og retten bager færdig – ca. 15 minutter.
- Servér det varmt til røget makrel, evt. drysset med lidt klippet purløg.
Husk, at porretoppe og evt. skræller fra grøntsager og rodfrugter kan bruges til at koge bouillon på. Alt du skal gøre, er at skylle det grundigt, så der ikke er jord på og koge dem i vand tilsat salt og peber og evt. et laurbærblad. Når bouillonen har stået og kogt ind et times tid eller to, ja gerne hele dagen, sier du den i en finmasket si, hælder bouillonen i isterningposer og lægger dem i fryseren. Så har du altid en hjemmelavet, velsmagende kraftterning, når der skal tilføres lidt ekstra smag til din sauce, suppe eller andet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1710/407 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 54 %
Kulhydrat: 16 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 540/129
Protein: 10 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 4 g