Oksefars i butterdej ser indbydende ud, og det smager da også helt fortrinligt. Men der er jo som bekendt meget smør i butterdej – deraf navnet, så fedtfattig er den ikke.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 500 g mager oksefars
- 2 løg
- 500 g champignoner
- 300 g butterdej (4 plader)
- 1 spsk. olie
- 4 tomater
- ½ agurk
- 2 røde peberfrugter
- 1 salathoved
- ½ ds. majs
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes oksefars i butterdej
- Skyl champignon grundigt med vand.
- Skær løgene i tern, og halvdelen af champignonerne i fine stykker.
- Kom det op i en skål sammen med oksefarsen, salt og peber.
- Rør det rundt til en fast masse.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom fars på halvdelen af hver plade, og luk butterdejen omkring kødet. Tryk kanterne med en gaffel, så flyder fyldet ikke ud.
- Pensl med olie.
- Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
- Skær tomat i både, agurk og resten af champignon i skiver, peberfrugt i tern og pluk salaten i mindre stykker.
- Hæld væden fra majs, og bland det hele.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2560/610 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 43 %
Kulhydrat: 34 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 445/106
Protein: 6 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Oksefars i butterdej
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on