Oksefars i butterdej ser indbydende ud, og det smager da også helt fortrinligt. Men der er jo som bekendt meget smør i butterdej – deraf navnet, så fedtfattig er den ikke.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ingredienser

  • 500 g mager oksefars
  • 2 løg
  • 500 g champignoner
  • 300 g butterdej (4 plader)
  • 1 spsk. olie
  • 4 tomater
  • ½ agurk
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 salathoved
  • ½ ds. majs
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes oksefars i butterdej

  1. Skyl champignon grundigt med vand.
  2. Skær løgene i tern, og halvdelen af champignonerne i fine stykker.
  3. Kom det op i en skål sammen med oksefarsen, salt og peber.
  4. Rør det rundt til en fast masse.
  5. Tænd ovnen på 180° C.
  6. Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Kom fars på halvdelen af hver plade, og luk butterdejen omkring kødet. Tryk kanterne med en gaffel, så flyder fyldet ikke ud.
  8. Pensl med olie.
  9. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
  10. Skær tomat i både, agurk og resten af champignon i skiver, peberfrugt i tern og pluk salaten i mindre stykker.
  11. Hæld væden fra majs, og bland det hele.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2560/610
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 43 %
    Kulhydrat: 34 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    445/106
    Protein: 6 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med butterdej

Tærte med rester

Tærte med rester

Tarte tatin med små rødbeder

Tarte tatin med små rødbeder

Kyllingepie

Kyllingepie

Indbagt skinke

Indbagt skinke

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Oksefars i butterdej
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)