Vi har fået en svaghed for bønner – i hvert fald den voksne del af husstanden. Og disse marinerede bønner er gode til f.eks. røget mørbrad eller røget okseculotte, men også bare på frokostbordet.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 250 g hvide bønner
- 250 g kidneybønner
- 2 fed hvidløg
- ¾ dl hvidvinseddike
- 2 dl vindruekerneolie
- ¾ dl vand
- 1 dl hakket bredbladet persille eller rucolasalat
- 200 g salattern
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes marinerede bønner
- Skyl bønnerne, og sæt dem i blød i 1 l vand for hver slags bønne i ca. 1 døgn.
- Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne. Kom dem i hver sin gryde med 1 l kogende vand tilsat ½ spsk. groft salt og 1 fed hvidløg.
- Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 35 minutter, eller til de er møre.
- Lad dem dryppe af i en sigte.
- Fjern hvidløgsfeddene.
- Pisk eddike, olie, vand og ½ tsk. groft salt samt lidt peber sammen, og vend de 2 slags lune bønner i.
- Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 2 timer eller til dagen efter. Smag til.
- Vend persille/rucola og ost i de marinerede bønner.
Velbekomme!
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 10 personer
- Tilberedning: 2 timer og 40 minutter + iblødsætningstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1395/332 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 50 %
Kulhydrat: 33 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1395/332
Protein: 14 g
Fedt: 19 g
Kulhydrat: 26 g
Informationer
Opskriftens navn
Marinerede bønner
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on