Denne krabbesalat hører til blandt giganterne, når vi taler fedtprocent. Som du kan se herunder, er der dog stor forskel på, hvordan du serverer krabbesalaten. Jeg kunne måske godt gøre den fedtfattig ved at bruge mindre mayonnaise eller mayonnaise light og ved at servere den anderledes, men jeg har valgt denne variant, fordi den bare smager bedst. Og så tit sker det heller ikke, vi får croissant med krabbesalat.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Serverer du krabbesalaten i en croissant – som den på billedet – skærer du ca. 10 % fedt af pr. 100 g i forhold til, hvis du serverer den som den er – f.eks. i et glas – uden brød til. Serverer du derimod et miniflute til, så er du faktisk næsten nede på en fedtfattig udgave med en fedtprocent på 36.

Serverer du den på en stor, tyk skive (100-125 g) grydebrød, så bliver den faktisk fedtfattig med en fedtprocent på 29. Men helt ærligt, det går altså ud over smagsoplevelsen, hvis du spørger mig.

Jeg vil helt klart helst have krabbesalaten i en croissant eller i et glas – ligesom rejecocktail – med et stykke flute til.

Ingredienser

  • 2 ds. krabbekød eller surimi eller krabbekød fra 5 friskkogte krabber
  • ½ dl mayonnaise
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. piskefløde
  • ½ spsk. appelsinsaft
  • ½ spsk. cognac
  • 100 g champignoner
  • 1 hoved romainesalat eller lignende

Tilbehør

  • 4 croissanter
  • Lidt frisk dild til pynt
  • 2 skiver citron til pynt

Sådan tilberedes krabbesalat

  1. Hæld krabbekødet – hvis det er krabbekød på dåse – i en sigte, og lad det dryppe af.
  2. Bland imens mayonnaise, dijonsennep, sød chilisauce, piskefløde, appelsinsaft og cognac sammen til en ensartet mayonnaisedressing.
  3. Rens champignonerne for jord, fjern eventuelle rødder, og skær champignonerne i skiver, og dernæst i tynde stave ved at skære skiverne den modsatte vej.
  4. Bland champignonerne i dressingen.
  5. Skyl salaten, slyng den, og skær den i strimler.
  6. Bland det afdryppede krabbekød i dressingen.
  7. Flæk croissanterne, og fordel salaten i bundene af croissanterne.
  8. Fordel krabbesalaten oven på salaten.
  9. Pynt med dild og citron, og læg overdelen af croissanten på.

Krabbesalat kan ikke fryses. Men er der lidt tilbage – hvad der sjældent er – kan du riste skiver af ciabattbrød eller lignede brød, lægge krabbesalat på og servere det som en lille hors d’oeuvre. Eller du kan servere det på et hårdkogt æg, der er skåret over på langs. Skær ægget lige i bunden, så det kan stå.

Surimi er imiteret krabbekød – som i uægte. Men har du spist krabbesalat købt i supermarkedet eller spist California roll på en sushirestaurant, så har du med garanti smagt surimi. For det er det, der bliver brugt i stedet for krabbekød. Krabbekød er nemlig ret dyrt, og det er umuligt at skaffe i store mængder.

Surimi er lavet af kogt hvidfisk, som er blevet farvet rødlig på nøje udvalget steder, for at det skal ligne krabbekød.

Crab sticks og crab fish er andre navne for surimi.

  • Kategori: Forret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1220/290
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 54 %
    Kulhydrat: 30 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     657/157
    Protein: 6 g
    Fedt: 9 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter på lækre forretter

Avocado med rejer

Avocado med rejer

Varmrøget laks på groft brød

Varmrøget laks på groft brød

Kyllingesalat i rugbrødsfriller

Kyllingesalat i rugbrødsfriller

Tyrkiske bagels – Simit – med kyllingesalat

Tyrkiske bagels – Simit – med kyllingesalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Krabbesalat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)