Citronmarinerede kalveschnitzler er lækker grillmad med grillet tilbehør. Alt tilberedt i grillen – alt, undtagen kryddersmørret.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 4 kalveschnitzler
- Saften af ½ citron
- 3 spsk. olie
- 125 g fedtreduceret smørprodukt (f.eks. Kærgården Mini)
- 1-2 spsk. hakket rosmarin
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. dijonsennep
- 400 g grønne asparges
- 75 g parmesanost – ikke revet
- 1 bdt. forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 kg nye kartofler – ikke for store
- Salt
- Peber
Endvidere
- Grillspyd – husk at lægge dem i vand, hvis du bruger træspyd
Sådan tilberedes citronmarinerede kalveschnitzler
- Pisk 1 spsk. olie, citronsaft og lidt peber sammen til en marinade.
- Kom schnitzlerne i en plasticpose, og tilsæt marinaden. Luk for posen, og gnid marinaden godt ind i kødet.
- Læg det i køleskabet i ca. 1 time.
- Hak hvidløgsfed fint.
- Bland smør, sennep, rosmarin, hvidløg og lidt peber.
- Læg blandingen på et stykke madpapir/bagepapir, og form det til en rulle.
- Læg kryddersmørret i fryseren i ca. ½ time.
- Skrub/skrab kartoflerne, og kog dem i 5 minutter i kogende letsaltet vand. De skal IKKE være gennemkogte.
- Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre over det varme blus.
- Lad dem køle lidt af, og sæt dem der efter på spyd. 4-5 kartofler på hvert spyd, eller hvor mange der nu kan være.
- Fordel 1 spsk. olie over spyddene, og drys med groft salt.
- Skær bund og evt. dårlige dele af toppen af forårsløgene.
- Skyl forårsløgene.
- Knæk den nederste seje del af aspargeserne.
- Skyl aspargeserne, og læg dem i en grillbakke.
- Fordel 1 spsk. olie over aspargeserne.
- Skyl den røde peberfrugt, og skær den i skiver/ringe.
- Grill kartoflerne i ca. 15 minutter – vend af og til.
- Grill schnitzlerne 3-4 minutter på hver side – afhængig af tykkelse.
- Gril forårsløg og aspargeser kort, vend en enkelt gang.
- Drys aspargeserne med flagesalt og høvlet parmesan, når de er grillet færdig.
- Lad dem hvile kort på grillen, så osten smelter let.
- Servér det hele sammen med ringe af peberfrugt og sammen med en klat kryddersmør.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 5 minutter inkl. marineringstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2582/615 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 44 %
Kulhydrat: 32 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 475/113
Protein: 7 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Citronmarinerede kalveschnitzler
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on