Chiagrød med mango og kokos er en lækker og sund måde at starte dagen på.
Personer
Minutter
Chiafrø har sneget sig ind i dansk madlavning. De hører med i kategorien superfood. Disse bitte små frø indeholder nemlig en masse godt og sundt. 20 % af det lille frø er omega-3 fedtsyrer, som gavner både hjerne og krop. Derudover er de også fyldt med protein, fibre, kalcium og antioxidanter.
I starten var det ikke så nemt endda at få fat i de sunde frø, men i dag er der flere af de store dagligvarebutikker der har dem. Men ellers kan de købes her hvor jeg selv har købt dem fra. De indgår i Bodylabs sortiment af superfoods, hvoraf flere af produkterne hidtil har været svære at finde i almindelige supermarkeder, selv om det dog heldigvis er ved at blive nemmere.
Både chiafrø og kokos indeholder meget fedt. Det er dog det sunde af slagsen, men det berettiger jo stadig ikke denne ret til at komme i kategorien fedtfattig. Men sund er den.
Ingredienser
- 2 dl minimælk
- 3 spsk. chiafrø
- 1 tsk. agavesirup
- ½ tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. kokosmel
- ½ mango (moden naturligvis)
- Lidt frisk kokosnød i små stykker – alternativt kan du bruge ristede kokoschips
Sådan tilberedes chiagrød med mango og kokos
- Rør mælk, chiafrø, agavesirup, vaniljesukker og kokosmel sammen, og sæt det på køl natten over.
- Skræl mangoen, og skær den mindre stykker – så de kan være i blenderen.
- Blend mangostykkerne til de bliver til en cremet og delikat mos eller puré.
- Rør chiagrøden – som det nu er blevet til – grundigt igennem så den bliver helt ensartet.
- Fordel grøden i to skåle eller dybe tallerkener.
- Kom mangopure ved og drys med kokos.
- Voila, lækker og nærende morgenmad som også giver det søde. Det er medvirkende til at den søde tand ikke vågner i løbet af formiddagen. Og mæthedsfornemmelsen varer længe.
- Kategori: Morgenmad
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 15 minutter + trækketid (natten over)
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 989/236 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 49 %
Kulhydrat: 38 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 517/123
Protein: 4 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 10 g