Delikat og velsmagende alt i en-gryde. Den kan varieres i det uendelige. Med andet kød, uden kød eller med andre grøntsager.
Det er rødbederne, der giver gryden sin røde farve og sit navn, så kommer du ikke rødbeder i, siger det sig selv, at retten ikke leve op til sit navn. Så er det kun en rodfrugtegryde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1780/424 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 216/51
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 400 g oksekød i tern
- 2 pastinakker
- 400 g jordskokker
- 100 g rødbeder
- 400 g kartofler
- 6 gulerødder
- 1 porre
- 1 glas perleløg
- 1 l vand
- Spidskommen
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes rød rodfrugtegryde:
- Skræl grøntsagerne, og skær dem i tern.
- Svits kødet i gryde uden fedtstof, tilsæt vand og de ordnede grøntsager, og lad det hele simre, til kartoflerne har jævnet retten.
- Tilsæt perleløg, og smag til med krydderier.
På grund af de mange forskellige grøntsager og rodfrugter du kan variere denne ret med, er det også en god resteret. Kig hvad der er i grøntsagsskuffen eller -kurven, og brug løs af det hele.
Peberefrugter, selleri, bladselleri osv.
En chilipeber — hvis du lige har sådan en tilovers — vil med garanti og tilføre gryden en lækker — spicy — smag.
Har du noget tilovers af retten, så kan den sagtens varmes dagen efter.
Dommen: