kyllingelår med ris og bønner er en helt igennem en lækker ret. Risenes, borlottibønnernes og olivenernes smag klæder virkelig hinanden.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 6 kyllingeunderlår
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørret oregano
- 2 spsk. olivenolie
- Saft af 1 citron
- ½ tsk. salt
- 1 ds. Borlottibønner (kan købes i italienske supermarkeder)
- 10-15 grønne oliven
- Hakkede krydderurter
- ½ rød peberfrugt
- 3 dl ris
Tilbehør
- 3 majskolber
Sådan tilberedes kyllingelår med ris og bønner
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Kom dem i en foodprocessor sammen med chiliflager, paprika, oregano, olivenolie, citronsaft og salt, og blend det.
- Læg kyllingelårene i et fad – ikke metal.
- Hæld blandingen over, og vend lårene, så de dækkes helt af marinaden.
- Læg husholdningsfilm over, og stil fadet koldt i 2 timer.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skyl peberfrugt og krydderurter, og hak det fint.
- Skær olivenerne i mindre stykker.
- Bland de varme, afdryppede ris med peberfrugt, krydderurter, oliven og de afdryppede bønner.
- Tag kyllingelårene op af marinaden, og kassér marinaden.
- Grill kyllingelårene over direkte, middel varme i ca. 20 minutter, hvor de vendes en enkelt gang.
- Tag lårene af grillen, dæk dem med stanniol, og lad dem hvile i 5 minutter.
- Læg majskolberne i kogende vand i 5 minutter.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 2 timer og 30 minutter inkl. trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2978/709 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 694/165
Protein: 8 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 23 g
Informationer
Opskriftens navn
Kyllingelår med ris og bønner
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on