Fiskegryde med tomat og revet ost er en yderst velsmagen og fedtfattig ret. Men bestemt ikke for teenageren her i huset … det er jo fisk!!! Det er alt i én gryde, og det giver jo mindre opvask.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. maizena
  • 1 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk. frisk basilikum
  • 1 spsk. frisk timian
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • Skallen fra ½ usprøjtet appelsin
  • ½ tsk. chilipulver
  • 500 g kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 500 g sej
  • 300 g ærter
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 2 spsk. mager, revet ost

Sådan tilberedes fiskegryde med tomat og revet ost

  1. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
  2. Pil, og pres hvidløget.
  3. Skyl, og hak basilikum og timian.
  4. Knus fennikelfrøene i en morter.
  5. Skyl appelsinen, og skræl nogle lange strimler af skrællen.
  6. Bland tomater, hvidløg, laurbærblad, basilikum, timian, fennikelfrø, appelsinskal, kartofler, gulerødder og bouillon i en gryde.
  7. Læg låg på, og lad det koge for svag varme i ca. 30 min.
  8. Rør af og til.
  9. Fjern appelsinskal og laurbærblad.
  10. Jævn med maizena.
  11. Skær fisken i store tern.
  12. Tilsæt fisk og ærter, og rør forsigtig.
  13. Læg låg på, og lad det småkoge endnu 10 min., indtil fisken er færdig.
  14. Servér i dybe tallerkener, og drys med revet ost.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1421/338
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 7 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    234/56
    Protein: 5 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med lys- eller mørksej

Mørksej i godt selskab

Mørksej i godt selskab

Sej i filopakker

Sej i filopakker

Parmesangratineret mørksej svømmende i karrryfløde

Parmesangratineret mørksej svømmende i karrryfløde

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fiskegryde med tomat og revet ost
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)