Fiskegryde med tomat og revet ost er en yderst velsmagen og fedtfattig ret. Men bestemt ikke for teenageren her i huset … det er jo fisk!!! Det er alt i én gryde, og det giver jo mindre opvask.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. maizena
- 1 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- 1 spsk. frisk basilikum
- 1 spsk. frisk timian
- ½ tsk. fennikelfrø
- Skallen fra ½ usprøjtet appelsin
- ½ tsk. chilipulver
- 500 g kartofler
- 250 g gulerødder
- 500 g sej
- 300 g ærter
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 2 spsk. mager, revet ost
Sådan tilberedes fiskegryde med tomat og revet ost
- Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
- Pil, og pres hvidløget.
- Skyl, og hak basilikum og timian.
- Knus fennikelfrøene i en morter.
- Skyl appelsinen, og skræl nogle lange strimler af skrællen.
- Bland tomater, hvidløg, laurbærblad, basilikum, timian, fennikelfrø, appelsinskal, kartofler, gulerødder og bouillon i en gryde.
- Læg låg på, og lad det koge for svag varme i ca. 30 min.
- Rør af og til.
- Fjern appelsinskal og laurbærblad.
- Jævn med maizena.
- Skær fisken i store tern.
- Tilsæt fisk og ærter, og rør forsigtig.
- Læg låg på, og lad det småkoge endnu 10 min., indtil fisken er færdig.
- Servér i dybe tallerkener, og drys med revet ost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1421/338 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 7 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 234/56
Protein: 5 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Fiskegryde med tomat og revet ost
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on