Denne kartoffelsuppe er en dejlig suppe med bid i til en kølig aften. Suppen er med lækre rodfrugter. God, sund og nærende uden overflødige kalorier.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 3 porrer
- 1 løg
- Ca. 800 g kartofler
- 1 fed hvidløg
- 50 g revet, mager ost
- ½ l minimælk
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian
- ½ tsk. chilipulver (sød)
- ½ l grønsagsbouillon
- 1½ tsk. sellerisalt
- ½ tsk. muskat
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Groft brød – vi brugte Brødhapser med gulerødder fra Kohberg (0,9 % fedt)
Sådan tilberedes kartoffelsuppe:
- Snit grøntsagerne, og skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
- Gem ca. ½, snittet porre til ”bid”.
- Svits grøntsagerne sammen med chili i olien.
- Hæld bouillonved sammen med kartoflerne og sellerisalt.
- Lad det hele koge, til det er mørt (ca. 10-15 min.).
- Blend suppen, og tilsæt mælk.
- Bring suppen i kog under omrøring.
- Tilsæt ost, timian og det meste af den gemte porre, og lad suppen koge videre i yderligere 5 min.
- Smag til med salt, peber og muskat.
- Pynt med et par porrestrimler.
Bon appetit!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1668/397 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 279/66
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Kartoffelsuppe
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on