Dejlige pikante ruller. Man kan også anvende skinke- eller kyllinge-/kalkuntern i stedet for lammekød. Filodej kan købes i velassorterede SuperBrugser og er placeret sammen med pizzadej, butterdej og lign. Det kan fryses og skal så være helt tøet op før anvendelse.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2831/674 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 543/129
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 300 g røget lammekølle
- 1 pk. ligth friskost naturel
- 250 champignoner
- 2 røde peberfrugter
- 1 bdt. klippet purløg
- 2 tomater
- 1 pk. Filodej
- 1 spsk. sennep
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 200 g grøn salat
- 200 g pasta
Sådan tilberedes lammeruller:
- Skær lammekødet i mindre stykker.
- Skyl og rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Skyl peberfrugten, og fjern frøstokken. Skær peberfrugten i tern.
- Bland det hele sammen med osten og lammekødet.
- Put purløg og sennep i, og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Bred dejen ud, og klip den over på den lange led.
- Læg ca. 3 spsk. fyld ca. 5 cm fra den korte kant og med ca. 3 cm kant til hver side.
- Fold 3 cm i hver side ind, og de 5 cm op, og rul fyldet ind i dejen.
- Pensl sammenføjningerne med lidt koldt vand.
- Sæt rullerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 40 minutter.
- Skyl og snit salaten.
- Bland evt. pasta og salat.
Velbekomme!
Dommen:
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!