Dejlige pikante ruller. Man kan også anvende skinke- eller kyllinge-/kalkuntern i stedet for lammekød. Filodej kan købes i velassorterede SuperBrugser og er placeret sammen med pizzadej, butterdej og lign. Det kan fryses og skal så være helt tøet op før anvendelse.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2831/674
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 543/129
    Protein: 7 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 300 g røget lammekølle
  • 1 pk. ligth friskost naturel
  • 250 champignoner
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 bdt. klippet purløg
  • 2 tomater
  • 1 pk. Filodej
  • 1 spsk. sennep
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g grøn salat
  • 200 g pasta

Sådan tilberedes lammeruller:

  1. Skær lammekødet i mindre stykker.
  2. Skyl og rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  3. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
  4. Skyl peberfrugten, og fjern frøstokken. Skær peberfrugten i tern.
  5. Bland det hele sammen med osten og lammekødet.
  6. Put purløg og sennep i, og smag til med salt og peber.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  8. Tænd ovnen på 180° C.
  9. Bred dejen ud, og klip den over på den lange led.
  10. Læg ca. 3 spsk. fyld ca. 5 cm fra den korte kant og med ca. 3 cm kant til hver side.
  11. Fold 3 cm i hver side ind, og de 5 cm op, og rul fyldet ind i dejen.
  12. Pensl sammenføjningerne med lidt koldt vand.
  13. Sæt rullerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 40 minutter.
  14. Skyl og snit salaten.
  15. Bland evt. pasta og salat.
Velbekomme!

 

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!